News

Cele mai importante momente de la Laureus Awards 2020

iulia.statie
February 18, 2020 15:04 PM

Tocmai a avut loc unul dintre cele mai importante evenimente din sport, Laureus Worlds Sports Awards! Au fost atât de multe momente importante, cum ar fi împărțirea trofeului pentru ‚Sportsman of the Year’ de către Lionel Messi și Lewis Hamilton, premiul pentru cea mai bună reîntoarcere, căci Sophia Floeresch, șofer de curse, s-a întors în joc după un accident destul de grav, sau câștigarea celui mai important trofeu ‚Lifetime Achievement Award de către legenda Dirk Nowitzki.

South Bronx United, a primit premiul ‚Laureaus Sport for Good Award’. Programul a combinat fotbalul cu educația pentru a ajuta tinerii din medii neprivilegiate.

Un accident tragic de la Macau Grand Prix din 2018 a lăsat-o pe Sophia Floersch cu o fractură vertebrală ce a necesitat o operație ce a durat 11 ore și luni întregi de recuperare, însă aceasta s-a întors în forță în joc! Sophia a câștigat premiul ‚World Comeback of the Year’.

Cele mai importante momente de la Laureus Awards 2020

Premiul „World Breakthrough of the Year” s-a dus la Egan Bernal, în vârstă de 22 de ani, fiind cea mai tânără persoană ce a câștigat vreodată Turul Franței. De asemenea, el este primul columbian ce a câștigat acest turneu.

Radiațiile de la Cernobyl i-au afectat membrele Oksanei Masters însă acest lucru nu a oprit-o din a domina lumea ski-ului. Aceasta are 5 medalii de aur și o medalie de argint, alături de premiul câștigat, ‚Sportperson of the Year with a Disability’.

Există ceva ce Simone Biles nu poate să facă? Aceasta a câștigat cinci medalii de aur la Gymnastics World Championships, iar acesta este al treilea premiul ‚Sportswoman of the Year’ câștigat. Mai mult, Nadia Comăneci a fost întrebată care este secretul gimnastei, iar Nadia a dezvăluit: „Are picioare grozave! Sunt 150% sigură ca o să câștige o medalie în Tokyo.”

Lewis Hamilton și Lionel Messi împart trofeul pentru ‚Sportman of the Year’. Este pentru prima oară în 20 de ani când voturile sunt atât de strânse pentru un premiu, potrivit Sportstar. Messi nu a putut să fie prezent, însă a transmis un video pentru a-și exprima mulțumirile.

Nici Kobe Bryant nu a fost uitat. Câțiva invitați au ales să poarte anumite accesorii pentru a-i aduce un tribut lui Bryant.

Iată lista completă a câștigătorilor:

Laureus World Sportsman of the Year: Lewis Hamilton și Lionel Messi

Laureus World Sportswoman of the Year: Simone Biles

Laureus World Team of the Year: Echipa națională de rugby a Africii de Sud

Laureus World Breakthrough of the Year: Egan Bernal

Laureus World Comeback of the Year: Sophia Florsch

Laureus World Sportsperson of the Year with a Disability: Oksana Masters

Laureus World Action Sportsperson of the Year: Chloe Kim

Laureus Best Sporting Moment: Sachin Tendulkar

Laureus Lifetime Achievement Award: Dirk Nowitzki

Laureus Academy Exceptional Achievement Award: Federația spaniolă de baschet

Laureus Sport for Good Award: South Bronx United