Beauty

Cele mai rezistente rujuri mate pentru buze seducătoare

andreea voicu
May 30, 2019 18:47 PM

Unul dintre cele mai folosite produse cosmetice la nivel mondial este, cu siguranță, rujul, un produs care face parte din rutina zilnică. Utilizarea rujului datează din timpuri medievale și astăzi există pe piață aproape toate nuanțele. Rujurile mate sunt excelente, dacă îți dorești buze seducătoare întreaga zi. Iată care sunt cele mai rezistente rujuri mate și cum să le porți.

Nuanța perfectă de ruj depinde de tonul pielii, dar și de dorința celei care îl poartă. Totuși, acest produs cosmetic este în primul rând o chestiune de gust, dar și de stare și de look-ul pe care dorești să îl etalezi. Ia însă în considerare și îngrijirea buzelor, pentru că oricât de frumos ar fi rujul nu poate arăta bine dacă pielea este deshidratată.

Îngrijirea corecta a buzelor, în cazul rujurilor mate

Este extrem de important ca rujul ales să nu usuce buzele, însă în unele situații acest lucru poate fi greu de evitat. Dacă ți-a plăcut culoarea unui ruj, probabil vei trece peste acest aspect și îl vei folosi.  În această situație, trebuie să acorzi o atenție sporită îngrijirii buzelor. Este indicat ca buzele să fie hidratate înainte de aplicarea rujului, cu ajutorul unui balsam special. Totodată, pentru a menține le frumusețea pe termen lung și a evita uscarea provocată de factorii externi, este indicat să folosești un balsam hidratant, chiar și pe timpul nopții.

Nuanțe de ruj care pot îngălbeni dinții

Există nuanțe de ruj care pot da senzația de dinți îngălbeniți, chiar dacă aceștia sunt corect îngrijiți. De exemplu, nuanțele de portocaliu se apropie mult de culoarea naturală a danturii și creează impresia că ai dinții galbeni. La fel se întâmplă și cu nuanțele de maro care pot da senzația că zâmbetul tău nu e chiar perfect. Mai ales dacă albul dinților tăi nu este imaculat. Dar asta nu mai reprezintă o problemă în zilele noastre (mai ales când se rezolvă atât de ușor).

Cele mai trending culori de rujuri rezistente mate

Când vine vorba despre culori de rujuri rezistente mate aflate în trend, nuanțele care se poartă sunt roz prăfuit, corai deschis, mov prună, piersică sau roșu vibrant. Trebuie specificat faptul că roșu vibrant este recomandat atât pentru toamnă, cât și pentru iarnă. Printre cele mai frumoase nunațe de rujuri mate rezistente se numără:

  • MAC Cosmetics Retro Matte Liquid Lipcolour, $21, ulta.com – o nuanță frumoasă de roșu, dar care usucă destul de mult buzele
  • Butter London Plush Rush Satin Matte Lipstick, $22, ulta.com – ușor de aplicat și de purtat
  • Marc Jacobs Le Marc Lip Crème Lipstick, $30, sephora.com– super vibrant, un pigment extrem de frumos, hidratant
  • Lancôme Matte Shaker High Pigment Liquid Lipstick, $22, sephora.com– roșu intens, la modă în orice sezon.

Ca să fii sigură că ai cele mai frumoase buze, iată cum trebuie să aplici corect rujul mat, după ghidul rapid de la Vogue.

Foto: Pexels