Fashion

Cele mai spectaculoase ținute de la Eurovision 2019

adelina.duinea
May 21, 2019 11:08 AM

Sâmbătă seara, 18 mai, finala Eurovision Song Contest 2019, desfășurată la Tel Aviv, a fost câștigată de Olanda. Este prima victoriei a Olandei după 44 de ani. Țara obține pentru a cincea oară trofeul acestui concurs muzical și va fi, în 2020, țară-gazdă pentru noua ediție.

Pentru marele trofeu s-au luptat 26 de țări. România nu s-a numărat însă printre ele, reprezentanta țării noastre, Ester Peony, nefiind calificată în finală. Publicul din România a dat, însă, maximul de puncte, 12, țării câștigătoare, Olanda.

Melodia este interpretată de tânărul Duncan Laurence, 25 de ani, și se numește „Arcade”. Piesa, care a adunat 492 de puncte, era și preferata caselor de pariuri. Italia, cu piesa „Soldi”, s-a clasat pe locul al doilea cu a avut 465 de puncte. Rusia s-a clasat pe locul al treilea, cu 369 de puncte.

Citește și: Eurovision 2019: ce rochie a purtat Ester Peony la petrecerea de deschidere a celei de-a 64-a ediții

Cele mai spectaculoase ținute de la Eurovision 2019

Anul acesta, concursul s-a desfășurat în Pavilionul 2 al Tel Aviv Convention Center, sală cu 10.000 de locuri, inaugurată în ianuarie 2015.

Sala este situată în zona de nord a orașului Tel Aviv, pe Bulevardul Rokach și poate fi folosită pentru concerte, conferințe și expoziții.

Prima semifinală a avut loc pe 14, iar cea de-a doua pe 16 mai. În finală s-au luptat 26 de țări. Iată aparițiile care ne-au atras nouă atenția:

Citește și: Rochii Eurovision România 2019: Cele mai frumoase apariții

AUSTRALIA

SERBIA

BELARUS

CIPRU

GRECIA

ALBANIA

Concursul Muzical Eurovision

Competiția Eurovision este un concurs anual desfășurat între mai multe dintre țările membre active ale Uniunii Europene de Radio-Televiziune. Fiecare țară participantă înscrie o piesă pentru a fi interpretată în direct la televizor și la radio, apoi acordă voturi melodiilor celorlalte țări pentru a se alege piesa câștigătoare.

Concursul a fost transmis live în fiecare an de la inaugurarea sa în 1956. Tocmai de aceea, concursul este unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume. Totodată, este și unul dintre cele mai vizionate evenimente non-sportive din lume.

Competiția a fost transmis și în țări precum Argentina, Brazilia, Canada, China, Columbia, Coreea de Sud, Egipt, Filipine, India, Iordania, Japonia, Mexic, Noua Zeelandă, Statele Unite, Taiwan, Thailanda, Uruguay și Venezuela, în ciuda faptului că acestea nu participă. Începând din 2000, concursul este transmis și pe Internet.

Citește și: Ce au purtat celebritățile în prima seară a Festivalului de Film de la Cannes 2019