Fashion

Cele mai spectaculoase ținute la Met Gala 2019

nicoleta.ispasescu
May 7, 2019 08:22 AM

Spectaculozitate, rafinament şi îndrăzneală aseară, la Met Gala 2019, unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale anului!

Gala organizată de Institutul Costumelor din cadrul Metropolitan Museum of Arts din New York a avut loc seara trecută, iar tematica a fost „Camp: Notes on Fashion”, o explorare a exceselor și a kitsch-ului în modă.

Probabil că vă întrebați de la ce vine. Ei bine, este inspirată din eseul scriitoarei Susan Sontag, din 1964, intitulat  „Notes on ‘Camp’” („Notițe din tabără”). Susan Sontag definea tabăra ca fiind „iubire a nenaturalului: a artificiului și a exagerării”. În lucrarea ei, aceasta vorbește despre stilul exagerat și ostentativ, dus în extrem, pentru un efect ironic sau plin de umor, dar care poate avea și un aer sofisticat.

Rând pe rând marile celebrități și-au făcut apariția pe covorul roz, în ținute care de care mai spectaculoase și extravagante. Ca în fiecare an, noi am realizat un top al celor mai bune ținute de la Met Gala 2019.

Cele mai spectaculoase ținute la Met Gala 2019

1. Lady Gaga (Brandon Maxwell)

Cu siguranță această tema a fost creată special pentru Lady Gaga, care dintotdeauna a surprins prin ținutele ei excentrice. Lady Gaga a fost de departe cea mai creativă celebritate de pe covorul roz. Nimeni niciodată nu și-a făcut apariția la Met Gala cu patru, da ați citit bine, patru ținute, toate semnate Brandon Maxwell. 

Pentru început, o rochie roz fuchsia gigantă, cu o fundă mare pe cap, asemenea păpușii Barbie. Apoi, o rochie neagră fără bretele, urmând o altă rochie roz, o rochie tip furou, pe care a accesorizat-o cu o pereche de ochelari de soare cu pietre și un telefon mobil gigant. Ultimul look, dar nu cel din urmă, lenjerie intimă cu sclipici, o pereche de dresuri negre și niște botine cu un toc imens, asemănătoare celor pe care le creează renumitul Mihai Albu.

2. Celine Dion (Oscar de la Renta) 

Celine Dion a purtat o rochie strălucitoare, inspirată de costumele sclipitoare din filmul american „Ziegfeld Follies”. Întregul ansamblu a fost construit din 18 tablouri, fiind lucrată manual de către 52 de experți în broderii, în total peste 3,000 de ore și cântărește aproape 10 kilograme.

3. Gigi Hadid (Michael Kors)

Acoperită aproape cu totul, Gigi Hadid a purtat o salopetă împodobită și brodată din colecția lui „Catsuit” a lui Michael Kors. Ținuta a completat-o cu o cagulă Stephen Jones și bijuterii Lorraine Schwartz.

4. Cardi B (Thom Browne)

Cardi B a purtat o rochie lungă, din tulle și organza de mătase, de aproximativ 3 metri, realizată de către Thom Browne. Rochia a fost acoperită cu peste 30.000 de pene arse și vopsite, pe care a accesorizat-o cu un fel de cagulă din pietre prețioase.

5. Ciara (Dundas) 

Cum să nu îți placă părul cu accente disco al artistei, care are ceva din era cântăreței Diana Ross? Se pare că pene au fost preferatele celebrităților anul acesta. Ciara a purtat și ea o rochie verde-smarald, împodobită cu pene de struț, pe care a accesorizat-o cu o pereche de mănuși, o curea și un choker, toate din același material cu rochia.

6. Kim Kardashian (Thierry Mugler)

Kim Kardashian l-a convins pe Thierry Mugler să recreeze acest look, pentru care s-a lucrat 8 luni și care a fost inspirat de „fata din California care se retrage din ocean direct pe covorul roșu, umedă și picurând din ea stropi”.

7. Kylie și Kendall Jenner (Versace)

Surorile Jenner nu s-au temut de tema excentrică. Cele două au rochii asemănătoare, ambele cu pene și au pășit împreună pe covorul roz. Kylie și Kendall Jenner au fost o combinație între acele „show-girls” din Las Vegas și surorile vitrege ale Cenușăresei, care și-au făcut apariția la bal.

8. Emily Ratajkowski (Dundas)

Cu o siluetă perfectă, Emily Ratajkowski aduce puțin din apariția legendară a lui Cher la Met Gala, în 1974, care purtase o rochie semnată Bob Mackie. Nota distinctivă au fost, însă, căștile în formă de aripi pe care le-a purtat vedeta.

9. Jourdan Dunn (Zac Posen)

Jourdan Dunn a purtat o rochie Zac Posen x GE Additive x Protolabs cu petale din plastic imprimate 3D, aplicate pe o „colivie” (o bază) special construită după măsurile ei. A completat ținuta cu bijuterii Jacob & Co.

 

10. Gwen Stefani (Moschino)

Gwen Stefani este, de asemenea, plină de bling-bling, într-o ținută realizată de către Jeremy Scott: un body alb din satin, împodobit cu lanțuri și pietre prețioase, plus un mantou de blană alb, cu trenă, de asemenea și el împodobit cu pietre. Ca accesorii, artista a apelat la un colier cu pietre și clasicii pantofi Christian Louboutin.