Fashion

Céline, colecția toamnă - iarnă 2019, semnată Hedi Slimane

ioana pana
March 5, 2019 09:40 AM

La fix un an după ce Phoebe Philo a părăsit poziția de director creativ al casei Celine și Hedi Slimane a preluat conducerea, și la fix un sezon după ce colecția de debut a designerului a stârnit o multitudine de reacții negative din partea fanilor (care susțineau, pe bună dreptate, că este copia fidelă a ceea ce Hedi a făcut la Saint Laurent în trecut și că nu respectă deloc estetica brandului), iată că lui Celine i-a mai fost dată o șansă odată cu AW19.

Céline, colecția toamnă – iarnă 2019, semnată Hedi Slimane

Show-ul, din cadrul Paris Fashion Week, a avut un debut futurist, un model fiind coborât pe podium într-o cutie transparentă de sticlă. Ciudat și „deloc Celine” până acum. Însă ceea ce a urmat a fost ceea ce ne-a lăsat cu adevărat cu gura căscată.

De la o tânără a cărei unică ocupație este să frecventeze cluburile și probabil singurul lucru pe care îl mănâncă vreodată este măslina din Dirty Martini, care poartă doar fuste mini și fumează minim un pachet de țigări pe zi, femeia Celine în viziunea lui Hedi Slimane a îmbătrânit zece ani pe parcursul unui sezon și a devenit… una dintre noi. Purtând fuste midi în carouri, eșarfe, poncho-uri supradimensionate, pantaloni cullotes, blănuri, cizme peste genunchi și malete din cașmir, ea este varianta mai pragmatică, mai “doamnă” și mai… Celine a celei din urmă.

Ce a determinat această schimbare în abordarea lui Hedi Slimane? Să fi fost oare valul de reacții negative post-SS19? Sau nostalgia fanilor după vremurile lui Phoebe Philo, exprimată prin conturi de Instagram precum @oldceline?

Nu putem da un răspuns încă, însă ceea ce e cert este că Hedi a vrut să demonstreze că locul său la conducerea brandului este binemeritat și mai ales, valorificat.

 

View this post on Instagram

A post shared by FASHION TO MAX (@fashiontomax) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FASHION TO MAX (@fashiontomax) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vogue Brasil (@voguebrasil) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Enrica Scielzo | ??? ????????? (@enriescielzo) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WWD JAPAN (@wwd_jp) on