Fashion

Chanel Cruise 2020 - Prima colecţie semnată Virginie Viard

irina.letitia
May 4, 2019 12:53 PM

Chanel Cruise 2020 este prima colecţie a casei de modă franceze, prezentată după decesul marelui designer, Karl Lagerfeld. Virginie Viard, noul director artistic Chanel, este cea care a preluat misiunea de a crea colecţiile de la grandiosul său predecesor şi a arătat lumii, în urmă cu două zile, care este viziunea sa pentru viitorul casei.

Chanel Cruise 2020 – Prima colecţie semnată Virginie Viard

Aşa cum ne-am obişnuit, prezentările Chanel au parte de un decor spectaculos, show-urile fiind imaginate ca un spaţiu de poveste. De această dată, setup-ul a fost gândit ca o gară, pe peronul căreia au defilat modelele. O metaforă deosebită, menită să transmită un mesaj de continuitate, după dispariţia lui Karl Lagerfeld. Dacă toată lumea se întreba ce se va întâmpla la Chanel în era post-Lagerfeld, Virginie Viard a dorit ca prin această primă colecţie să sublinieze faptul că Chanel merge mai departe, menţinând însă viziunea celui care i-a fost designer timp de 36 de ani.

Decorul prezentării Chanel Cruise 2020

 

Colecţia Chanel Cruise 2020 este în mod cert o încercare de a îmbina moştenirea „Lagerfel” cu o abordare uşor diferită. Nuanţele sunt subtile, însă se pot observa de către urmărtori. La o primă vedere a colecţiei, senzaţia este că ţinutele sunt o idee mai relaxate, mai feminine, dacă nu chiar ” girly”. Desigur, nu dispare maturitatea costumelor clasice Chanel, însă apar detalii de tipul fundelor supradimensionate, o nuanţă de roz Barbie, accesorii din denim sau colanţi imprimaţi. Atribute ce par a fi destinate unui public mai tânăr, spre care se orientează brandul.

Citeşte şi:  Ultima prezentare Chanel, tribut adus celebrului Karl Lagerfeld 

Colecţia imaginată de Virginie Viard cuprinde 79 de ţinute, inspirate de ţinutele estivale specifice rivierei franceze, motive aduse din anii 80, pasteluri diafane, dar şi câteva elemente contrastante, cum ar fi trench-ul sau salopeta din  piele.

Urmăreşte întreaga colecţie în Galeria Foto!