Beauty

Chanel Metiers d’art: look-urile de beauty impresionante din backstage

iulia.statie
December 4, 2020 15:47 PM

Chanel tocmai și-a dezvăluit colecția Metiers d’art pre-fall 2021 într-o locație impresionantă, ales fiind Castelul Chateau de Chenonceau din Franța. La fel cum ne-a obișnuit, casa de modă a dezvăluit piese vestimentare rafinate, moderne, cu puternice accente vintage, însă nu doar acestea sunt de admirat.

Pe aceeasi tema8 genți must have din prezentarea Chanel Métiers d'art 2019!

Look-urile de beauty de la Chanel Metiers d’art

Dacă în colecție putem să vorbim și de semnăturile aduse de către Karl Lagerfeld și Coco Chanel, atât prin design-ul curat, dar, în același timp, plin de artificii seducătoare vestimentar, atunci când vine vorba de machiaj, tușa lui Virginie Viard este extrem de prezentă.

Încă de când a primit rolul de director de creație de la Chanel, aceasta a demonstrat că tinde spre feminitate, însă cu puternice accente punk, rock, edgy. Look-urile de beauty s-au bazat pe dramatism, folosindu-se mult fard negru și eyeliner în aceeași nuanță și mizând pe simplitate în zona buzelor, un lucru ce nu este atât de neobișnuit la Chanel, ce se folosește ori de ruj în nuanțe de roșu închis, ori de gloss.

De asemenea, am observat o anumită lejeritate și libertate atunci când vine vorba de coafuri, mizându-se pe părul lung creponat sau creț, iar atunci când modelele erau tunse scurt, totul s-a dus într-o zonă messy, cât mai naturală. Ne place mult abordarea lui Viard privind această prezentare de modă, ce s-a axat pe muzele Diane de Potiers, Catherine de’ Medici și Kristen Stewart.

Mai mult, deși majoritatea am mizat pe look-uri și coafuri cât mai naturale în ultima vreme, pentru că, este greu să propui ceva inedit în zona de beauty atunci când porți o mască, dramatismul de la nivelul ochilor este stropul perfect de glamour de care avem nevoie pentru a accentua frumusețea machiajului. În același timp, deși tușa este una edgy, accentele acestea fiind preferate în sezonul răcoros, există și un rafinament aparte pe care doar Chanel știe să îl introducă.