Fashion

Cher aniversează împlinirea a 73 de ani! Iată cele mai controversate apariții vestimentare din timpul carierei sale

adelina.duinea
May 20, 2019 13:45 PM

Cher, pe numele ei real Cherilyn Sarkisian LaPiere, este o actriță și artistă de origine armeană. Realizările sale în muzică, film și televiziune includ câștigarea unui premiu Oscar, unui premiu Grammy, unui premiu Emmy, precum și a trei Globuri de Aur.

Cher a devenit cunoscută în 1965 ca membră a duo-ului pop/rock Sonny & Cher, reușind apoi să devină o artistă solo de succes, o vedetă de televiziune în anii ’70 și o stea de cinema în anii ’80.

Cher aniversează împlinirea a 73 de ani! Iată cele mai controversate apariții vestimentare din timpul carierei sale

Cher s-a născut în California anilor ’40, iar, la scurt timp dupa, părinții ei, John Sarkisian și Georgia Holt, au divorțat. Artista a fost crescută în mare de mama sa, care se căsătorise cu Gilbert LaPiere, un bancher care a și adoptat-o pe Cher.

Din cauza diagnosticării cu dislexie la vârsta de 16 ani, aceasta a ales să abandoneze studiile liceale și să se concentreze pe o carieră în muzică și cinematografie.

Citește și: După despărțirea de trupa „Spice Girls” și cariera sa solo, Victoria Beckham a cunoscut adevăratul succes în modă

Cher, un adevărat fashion icon

Imaginea hippie a grupului și, în special, a lui Cher, a devenit extrem de apreciată de adolescenți. Aceasta a introdus pantalonii evazați, iar o întreagă generație de fete și-a îndreptat părul pentru a obține un look asemănător părului ei lung și negru.

Sonny și Cher au trăit o frumoasă poveste de dragoste din care, în 1969, a rezultat un fiu, Chaz, insa cuplul s-a despărțit în 1974. În anul 1967, Cher l-a întâlnit pe bărbatul care avea să-i schimbe aparițiile pentru totdeauna, designerul Bob Mackie. Pentru el, Cher a fost muză.

A venit să mă vadă și mi-am zis «Dumnezeule. Fata asta este atât de frumoasă și micuță». Era ca Audrey Hepburn. Avea umeri frumoși, un gât lung, era înaltă și extrem de fotogenică.”

Citește și: Kim Kardashian, ținute spectaculoase la deschiderea expoziției create în onoarea designerului Thierry Mugler

„40 de ani mai târziu, încă vedem versiuni ale acelei ținute pe covorul roșu al Galei Met”

În 1974, deși mai toate invitatele la Premiile Oscar purtau rochii de gală, Cher a apărut într-un bikini floral cu un sarong și o pelerină asortată. Articolele vestimentare strâmte și paietele au devenit o semnătură a artistei.

În același an (1974), Cher a strălucit într-o rochie transparentă, accesorizată cu pene și cristale. Bob Mackie a creat unul dintre cele mai memorabile look-uri din toate timpurile – the naked dress.

Designerul Michael Kors mărturisește despre aceeași rochie: „40 de ani mai târziu, încă vedem versiuni ale acelei ținute pe covorul roșu al Galei Met”.

Citește și: Mădălina Ghenea, singura româncă de la Gala Premiilor Oscar! Ce a purtat modelul

La sfârșitul anilor ’70, ținutele artistei deveneau din ce în ce mai teatrale, aceasta experimentând diferite „roluri”. În 1986, actrița a purtat o altă ținută care a rămas și până azi în memoria publicului. „M-a făcut să mă simt ca o regină.”

Cher, Premiile Oscar 1986
Cher, Premiile Oscar 1986 (Mai multe imagini în GALERIA FOTO)

 

Doi ani mai târziu, tot la Premiile Grammy, Cher a canalizat o Cleopatra interioară, purtând o rochie sclipitoare de inspirație egipteană.

CARIERĂ

La începutul anilor ’60, Cher l-a întâlnit pe Sonny Bono, fiul unor imigranți sicilieni care lucra ca distribuitor la o băcănie. Încercând să descopere succesul muzical, bărbatul trimitea adesea cântecele compuse de el diferitelor case de discuri de pe Sunset Boulevard.

Șansa i s-a oferit odată cu postul de asistent pentru celebrul producătorul muzical Phil Spector. În aceeași perioadă, Sonny a întâlnit-o pe Cherilyn Sarkisian, atunci în vârstă de 16 ani. A reușit să-i găsească un post angajând-o drept backing vocalistă pentru trupa The Ronettes⁠.

Citește și: Ce au purtat celebritățile în prima seară a Festivalului de Film de la Cannes 2019

În 1964, Cher și-a lansat primul disc single, „Ringo, I Love You”, o piesă de dragoste dedicată lui Ringo Starr (membru Beatles), sub pseudonimul Bonnie Jo Mason, însă din cauza vocii ei joase, mulți au crezut că piesa este cântată de un bărbat, lucru neacceptat atunci.

Piesa nu s-a clasat în niciun top, iar radiourile au refuzat să o difuzeze. În urma eșecului, Bono a convins-o că cei doi ar trebui să formeze o pereche. Inițial s-au lansat sub pseudonimele Caesar and Cleo, dar primul lor single, „The Letter”, a fost un eșec.

Citește și: Rochia Versace care a revoluționat moda și internetul

Următoarele piese promovate, „Do You Wanna Dance” și „Love Is Strange” au avut aceeași soartă. Din cauza eșecului proiectului, și-au schimbat imaginea într-una hippie și numele de scenă în Sonny & Cher.

Primul lor succes

Inspirat de viața lor, Bono a compus piesa „Baby Don’t Go”. Cântecul a reprezentat primul lor succes, atingând locul 8 în Statele Unite și 11 în Regatul Unit, cu toate că albumul nu a fost la fel de apreciat.

Citește și: Carla Bruni, fermecătoare pe covorul roşu de la Cannes, la 51 de ani

În 1965, Cher s-a lansat solo, în paralel cu munca alături de Bono ca parte a grupului muzical. După divorțul din 1974, Cher a continuat să aibă o carieră de succes atât în TV și cinematografie, cât și în muzică.

Sursă: www.mirror.co.uk