Fashion

Cine a fost Peter Lindbergh, fotograful care a murit la vârsta de 74 de ani

ioana pana
September 5, 2019 14:53 PM

Peter Lindbergh, supranumit „fotograful modelelor”, a murit marți, la vârsta de 74 de ani. Trademark-ul său fiind portretele alb-negru, Lindberg este cunoscut pentru numeroasele sale colaborări cu manechinele de top ale secolului trecut, precum Cindy Crawford, Kate Moss, Linda Evanghelista, Chrissy Turlington și multe altele.

Pe aceeasi temaModa în era Youtube-ului. Naomi Campbell și Marc Jacobs au îmbrățișat acest nou trend

Vestea morții sale a fost făcută publică pe contul său oficial de Instagram: „Lasă o mare gaură în urma lui”, au scris administratorii contului.

Cine a fost Peter Lindbergh, fotograful care a murit la vârsta de 74 de ani

Și așa este. Lindbergh a fost o prezență unică în lumea modei. Născut în 1944, a studiat la Academia de Arte din Berlin în anii ‘60, pentru a-și începe cariera fiind asistenul fotografului german Hans Lux. Și-a deschis propriul său studio foto în 1973, pentru ca cinci ani mai târziu să se mute la Paris.

Acesta prefera să își surprindă modelele în impostaze naturale. Anul acesta, într-un interviu pentru revista Vogue, Lindbergh a explicat: „Urăsc retușurile. Urăsc machiajul. Mereu le spun «Demachiați-vă!»”.

Poate din acest motiv potretele sale au personalitate, și sunt mult mai mult decât niște simple fotografii. Edward Enninful, editorul Vogue UK a declarat despre Peter că „abilitatea sa de a vedea frumusețea în oameni va continua sa trăiască prin intermediul fotografiilor sale”. „Toți oamenii care l-au cunoscut, au lucrat cu el sau i-au văzut arta îi vor simți lipsa.”, a continuat Enninful.

Anul acesta, Peter a colaborat cu Meghan Markle, Ducesa de Sussex, pentru întocmirea numărului lunii septembrie al revistei Vogue. Ediția având ca temă „Forces for Change”, a pus în valoare femei activiste, actrițe și care lucrează în politică.

Coperta Vogue Septembrie 2019
Coperta Vogue Septembrie 2019

Într-o declarație postată de Duce și Ducesă pe Instagram, cei doi explică: „Ducesa de Sussex a mai ucrat cu Peter în trecut și ea a insistat ca el să fie cel care realizează shooting-ul cu cele 15 femei de pe copertă. Ea a considerat că nu există un fotograf mai potrivit pentru a aduce acest proiect la viață.”

Lindbergh este și va fi profund regretat, însă el va trăi pentru totdeauna prin arta sa. Multe dintre operele sale fotografice se găsesc în muzee precum Victoria & Albert Museum în Londra și Centre Pompidou în Paris.

Urmărește galeria foto pentru cele mai inconice imagini ale lui Peter Lindbergh.