News

Cine a fost primul soţ al Camillei Parker, marea iubire a Prinţului Charles

andreea voicu
June 9, 2019 09:07 AM

Povestea de iubire dintre Prinţul Charles şi Camilla Parker Bowles este în continuare una dintre cele mai controversate. Charles avea doar 22 de ani când a întâlnit-o pentru prima dată pe Camilla, în vârstă de 23 de ani. În vara anului 1971, o prietenă comună, Lucia Santa Cruz, le-a făcut cunoştinţă. Prinţul Charles s-a îndrăgostit iremediabil de Camilla.

Cine a fost primul soţ al Camillei Parker, marea iubire a Prinţului Charles

Camilla nu era o fată frumoasă, însă atrăgea bărbaţii ca un magnet, îşi amintesc prietenele din facultate ale acesteia. ‘Avea un anumit farmec. Compensa prin caracter ceea ce îi lipsea din înfăţişare’, mărturisea una dintre ele, iar prietena sa de o viaţă Carolyn Bensonn îşi aminteşte, cu mult drag: „inteligentă şi plină de umor; avea mare succes la băieţi… Putea vorbi cu ei despre lucrurile care le stârneau cel mai viu interes. Avea mereu câte un prieten’. 

Fiul Reginei Elisabeta nu a ţinut cont că la vremea respectivă era căsătorit cu Prinţesa Diana. El a preferat să îşi urmeze inima şi să aibă o relaţie cu Camilla Parker. Pe 9 aprilie 2019, Prinţul Charles şi Camilla, ducesă de Cornwall, au împlinit 14 de mariaj, având în spate mulţi alţii în care au fost doar amanţi. Stră-străbunica Camillei, Alice Keppel, a fost amanta oficială a stră-stră-străbunicului lui Charles, regele Edward VII.

Dar nu mulţi ştiu că femeia a mai fost căsătorită înainte de fi soţia Prinţului Charles. Camilla a avut de îndurat criticile oamenilor care au acuzat-o că din cauza ei viața prințesei Diana a fost un adevărat coșmar.

Povestea Camillei, actuala soție a prințului Charles, a fost relatată de Penny Juno, unul dintre scriitorii de top ai regalității, scrie Daily Mail.

Prinţul Charles, devastat de căsătoria Camillei Parker

La începutul anilor ’70, Charles a plecat cu regimentul în Caraibe pentru opt luni nu a avut curaj să-i spună Camillei că o iubește, iar aceasta s-a logodit cu Andrew Parker-Bowels chiar în perioada în care prințul era plecat.

De asemenea, Prinţul Charles i-ar fi cerut Camillei de mai multe ori să-și anuleze nunta cu primul ei soț, i-a scris și cu o săptămână înainte de marele eveniment, și apoi a refuzat să participe la nuntă pentru că nu a suportat să o vadă căsătorindu-se cu alt bărbat.

Camilla l-a cunoscut pe primul ei soț în martie 1965 la o petrecere. Ea avea doar 17 ani, iar el 25. Andrew era un ofițer de cavalerie foarte frumos, care atrăgea privirile tuturor femeilor, iar tânăra Camilla nu era o excepţie.

Cei doi s-au reîntâlnit un an mai târziu și la scurt timp după aceea au început să iasă împreună, dar relația lor, deși una oficială, nu s-a materializat într-o logodnă, iar Andrew nu putea sta departe de alte femei. Aventurile sale erau nenumărate, dar Camilla care a fost întotdeauna foarte încăpățânată, și-a propus să devină doamna Parker-Bowels. Ea era dispusă să treacă orice cu vederea pentru a obține acest statut, mai ales că era extrem de îndrăgostită de Andrew.

În martie 1973, Andrew a cerut-o în căsătorie pe Camilla, iar aceasta a acceptat fără să stea pe gânduri. I-a scris apoi Prinţului Charles că urmează să se mărite.

Nunta a avut loc pe 4 iulie 1973, la câteva zile după ce Camilla a împlinit 26 de ani, iar la eveniment au participat Regina Mamă, prințesa Margareta și prințesa Anna. Charles a fost și el invitat, dar nu a dorit să meargă la ceremonie.

Andrew şi Camilla au doi copii împreună, pe Tom şi Laura. Cei doi au divorţat în 1995.

Cu inima zdrobită, Charles a pornit totuşi în căutarea sufletului pereche. Aşa a găsit-o pe Prinţesa Diana, ea fiind idolatrizată de sute de mii de britanic.

Mariajul Dianei cu Charles a fost încă de la început unul nefericit,  căci inima soţului său aparţinea în întregime unei alte femei.

‘L-am întrebat pe Charles dacă o mai iubeşte pe Camilla Parker-Bowles şi nu mi-a dat nici un răspuns clar’, le-a mărturisit ea asistenţilor lui Charles. Certurile dintre el şi Diana au devenit din ce în ce mai dese, iar căsătoria lor s-a destrămat. După ce a divorţat de Diana, Prinţul Charles nu s-a mai ferit să îi ia public apărarea iubirii sale de o viaţă, Camilla Parker.

În 2000, la o petrecere dată în cinstea lui Constantin, fostul rege al Greciei, regina Elisabeta a recunoscut-o public pe Camilla. Pe vremuri refuza să stea în aceeaşi încăpere cu ea. În iunie 2001, Camilla a participat, pentru prima oară, la un dineu la Palatul Buckingham, iar pe 9 aprilie 2005 s-au căsătorit, devenind soţ şi soţie, în faţa a peste 800 de invitaţi.

Sursa: Daily Mail