Fashion

Cine este femeia care îi va lua locul lui Karl Lagerfeld la conducerea Chanel

nicoleta.ispasescu
February 19, 2019 21:14 PM

Chanel a anunțat printr-un comunicat de presă că Virginie Viard, directoarea studioului de creaţie, îi va succeda lui Karl Lagerfeld la realizarea creațiilor, potrivit AFP.

„Lui Virginie Viard, directoarea studioului de creaţie a Chanel şi cea mai apropiată colaboratoare a lui Karl Lagerfeld de mai bine de 30 de ani, Alain Wertheimer (coproprietar Chanel) i-a încredinţat sarcina de a se ocupa de realizarea colecţiilor pentru ca moştenirea lui Gabrielle Chanel şi cea a lui Karl Lagerfeld să rămână vie”, se mai spune în comunicat.

Karl Lagerfeld o prezenta pe Virginie Viard ca fiind „braţul drept şi braţul stâng câteodată”.

Alain Wertheimer, CEO Chanel, a declarat: „Geniul artistic al lui Karl Lagerfeld, generozitatea sa şi intuiţia sa excepţională au contribuit la strălucirea Casei Chanel în lume. Dincolo de marele creator, căruia i-am acordat cec-ul în alb la începutul anilor 1980 pentru a reinventa marca, astăzi pierd un adevărat prieten şi complice”.

Cine este femeia care îi va lua locul lui Karl Lagerfeld la conducerea Chanel

Viard a lucrat alături de Karl Lagerfeld, decedat marți la 85 de ani, aproape de la începuturi, ea începând munca la Chanel în 1987 când a fost recomandată pentru un internship de un apropiat al familiei prințului Rainier.

Ea și Lagerfeld au fost inseparabili de când s-au întâlnit în anii 80. Au părăsit împreună compania în 1992 pentru a merge la Chloe și tot împreună s-au întors la Chanel în 1997.

Virginie Viard a fost cea care a salutat publicul în data de 22 ianuarie, la braţul miresei, în încheierea unei prezentări la care Karl Lagerfeld nu a putut fi prezent, pentru că era „obosit”, conform declarațiilor oficiale.

Era pentru prima oară când designerul nu urca pe scenă la o prezentare începând cu debutul său la Chanel în 1983.

Într-unul dintre puţinele sale interviuri, pentru revista Madame Figaro în 2017, Virginie Viard a povestit cum transpune tridimensional schiţele mentorului său.

„Transpun foarte uşor aceste schiţe. Avem o colaborare de lungă durată. Sunt directoarea de studio, cu şapte ateliere, opt colecţii. Karl este însă cel care se ocupă de probe”.

Aceasta a mărturisit că i se adresa lui Karl Lagerfeld cu ”dumneavoastră”: ”Este singura persoană pe care o cunosc foarte bine şi pe care nu o tutuiesc. Îmi place aşa”.