News

Cine este Jill Biden, soția președintelui ales al Statelor Unite, Joe Biden

iulia.statie
November 8, 2020 12:58 PM

„Pentru toți din întreaga țară, să vă gândiți la educatorul preferat ce v-a făcut să aveți încredere în voi. Acesta este genul de Primă Doamnă de care Jill Biden va fi.”, susținea Joe Biden despre soția sa. Dar cine este femeia ce se va alătura în curând soțului său la Casa Albă?

Pe aceeasi temaCe a purtat Jill Biden la prima apariție după ce soțul ei a fost ales președintele Statelor Unite

Cine este Jill Biden

Jill Jacobs s-a născut în iunie 1951 în New Jersey. Fiind cea mai mare dintre cele cinci surori, aceasta a crescut în Willow Grove din Philadelphia. Înainte de a se căsători cu Joe, ea a avut un mariaj cu Bill Stevenson.

Joe Biden și-a pierdut prima soție și fiica într-un accident de mașină în 1972, eveniment tragic în care fii săi, Beau și Hunter, au supraviețuit. Trei ani mai târziu, el o cunoștea pe Jill, iar la vremea aceea, era senator, în timp ce ea era încă în facultate.

„Mă întâlneam cu tipi ce purtau blugi și tricouri, el a venit la ușă și avea o haină sport și mocasini și mă gândeam că asta nu va funcționa niciodată, nici peste un milion de ani. Era cu nouă ani mai în vârstă decât mine! Dar am mers să vedem ‚A Man and a Woman’ la cinematograful din Philadelphia și chiar a funcționat.”, a spus ea pentru publicația Vogue despre prima lor întâlnire.

De asemenea, înainte de a se căsători, Joe a trebuit să o ceară pe Jill în căsătorie de nu mai puțin de cinci ori. „Nu îi puteam face pe copiii lui Joe să piardă altă mama. Așa că trebuia să fiu 100% sigură.”, a povestit ea.

Cei doi s-au căsătorit în New York în 1977, iar fiica lor, Ashley, venea pe lume în 1981. Totuși, cei doi soți aveau o provocare dureroasă de înfruntat, căci Beau Biden, fiul lui Joe, murea de cancer cerebral în mai 2015, la vârsta de 46 de ani.

Cât despre cariera sa, Jill Biden, în vârstă de 69 de ani, și-a petrecut ani întregi lucrând ca profesor, iar pe lângă licență, ea are două masterate și un doctorat în educație. Înainte de a se muta în Washington, ea a predat la un colegiu comunitar, la un liceu public și un spital de psihiatrie pentru adolescenți, scrie publicația BBC.

În timp ce soțul ei era vicepreședinte, aceasta lucra ca și profesor de engleză la Northern Virginia Community College. În perioada în care soțul ei a deținut această funcție, ea a promovat colegiile comunitare și s-a implicat în campanii de sensibilizare cu privire la prevenirea cancerului la sân. De asemenea, alături de Michelle Obama, ea a lansat inițiativa ‚Joining Forces’ prin care a ajutat veteranii militarii și familiile lor să acceseze programe de educație.