Fashion

Cine este Luke Meagher, youtuber-ul din spatele canalului HauteLeMode

ioana pana
August 17, 2019 20:16 PM

Orice împătimit al modei trebuie să fi auzit măcar o dată de canalul de Youtube HauteLeMode. Lansat în urmă cu cinci ani, Luke Meagher era la momentul respectiv unul dintre puținii creatori de conținut de pe platforma video care să abordeze subiectul modei într-o manieră critică, și în același timp comică.

Pe aceeasi temaIdentitatea celor de la @diet_prada a fost dezvăluită

Cine este Luke Meagher, youtuber-ul din spatele canalului HauteLeMode

Ani mai târziu, stilul caracteristic s-a păstrat, de el bucurându-se acum un public mult mai numeros, mai exact 236.000 de abonați.

Crescut în era internetului, Meagher și-a adunat informațiile dintotdeauna din mediul online. Părerile, pe de altă parte, și le-a format de unul singur.

Și nu s-a sfiit niciodată să le expună. Tocmai din acest motiv, alături de alte nume mari ale industriei, asemenea Diet Prada și Pierre A. M’Pele, este un justițiar neînfricat al modei.

„Am început prin a citi despre istoria brandurilor, spre exemplu Dior, Balenciaga. Am citit despre cum au evoluat brandurile, despre scandalurile în care au fost implicate și bineînțeles, despre designerii lor. Apoi am început să urmăresc publicații de tipul Business of Fashion și Women’s Wear Daily și să citesc postările jurnaliștilor de modă de pe Twitter.”, declară Luke într-un interviu pentru revista Mic.

Majoritatea videoclipurilor sale sunt review-uri ale colecțiilor designerilor de top, însă Meagher discută și tendințe și controverse, comentând și judecând fără milă. Printre cele mai vizionate videoclipuri ale sale se numără „Alexander McQueen made models do what? Top 10 McQueen shows to know”, „Met Gala Fashion Roast & Review” și „Fast Fashion is Disgusting”.

Dincolo de canalul de Youtube, Luke este în ultimul an de studiu la Fashion Institute of Technology în New York și a făcut numeroase internship-uri la companii de renume. Pe Internet mai este faimos și pentru contul său de Instagram, unde postează meme-uri despre industria modei.