Fashion

Cine este miliardarul care deține casele de modă Gucci, Saint Laurent, Balenciaga, Alexander McQueen și multe altele

adelina.duinea
May 10, 2019 11:35 AM

În urmă cu aproximativ o lună, François-Henri Pinault (56 de ani), CEO-ul conglomeratului de modă Kering, a impresionat după decizia de a dona 113 milioane de dolari pentru reconstruirea Catedralei Notre-Dame. În seara zilei de 15 aprilie, flăcări puternice au cuprins monumentul istoric, grav deteriorând construcția. Cine este, însă, misteriosul donator?

Cine este miliardarul care deține casele de modă

Gucci, Saint Laurent, Balenciaga și Alexander McQueen

Potrivit Forbes, familia Pinault, condusă de François Pinault (82 de ani), are o valoare netă estimată la 35 de miliarde de dolari.

După anunțul donației sale, Pinault a mărturisit: „Tragedia Notre-Dame a afectat întreg poporul francez, precum și pe toți cei care au valori spirituale și cărora le pasă de istorie și cultură.

În fața acestei tragedii, eu și tatăl meu am decis să contribuim la fondurile de restaurare a monumentului. Sperăm să readucem cât mai curând la viață bijuteria moștenită de poporul nostru”.

Citește și: Amancio Ortega, fondatorul ZARA, duce o viață modestă! Ce mașină conduce

Relațiile controversate ale omului de afaceri

În 2004, Salma Hayek, atunci în vârstă de 38 de ani, era deja o foarte cunoscută actriță de origine mexicană. Vedeta de cinema și-a cunoscut actualul soț la o petrecere în Veneția. François, atunci în vârstă de 43 de ani, era deja CEO-ul companiei Kering.

În septembrie 2007, Valentina Paloma, fiica celor doi, se naște. În timpul în care iubirea dintre Salma și François înflorea, fosta iubită a omului de afaceri, modelul Linda Evangelista dă naștere fiului magnatului, în octombrie 2006. Augustin James a venit pe lume la 8 luni de la despărțirea cuplului.

Citește și: Cum arată casa de 39 de milioane de dolari în care locuiește Tom Ford

François mai are doi copii, Mathilde (17 ani) și François (20 de ani) din primul său mariaj cu Dorothée Lepère (1996 – 2004). Identitatea tatălui lui Augustin a fost făcută publică în iulie 2011 când bărbatul a intrat într-un monstruos scandal cu fostul model pentru alocația fiului lor.

Bărbatul a mărturisit că și-a recunoscut fiul în 2007, deși s-a despărțit de mama acestuia la aflarea veștii că este însărcinată. Potrivit Daily Mail, acesta i-ar fi cerut fostului model să avorteze.

Miliardarul care deține casele de modă Gucci, Saint Laurent
Fostul model Linda Evangelista și fiul ei Augustin, în 2012

 

Salma și François s-au căsătorit în 2009 de Ziua Îndrăgostiților într-una dintre cele mai scumpe ceremonii din lume. Printre invitați s-au numărat Penelope Cruz, Bono, Charlize Theron, Stella McCartney and Woody Harrelson.

Evenimentul ar fi costat 2,6 milioane de euro, iar rochia actriței a fost creată de casa de modă Balenciaga. În ciuda averii impresionante deținute de către soțul ei, Salma continuă să aibă independență financiară.

François se află la conducerea conglomeratului Kering din anul 2005. Compania deține casele de modă: Gucci, Saint Laurent, Bottega Veneta, Balenciaga, Alexander McQueen, Brioni, Boucheron, Pomellato, DoDo, Qeelin, Ulysse Nardin și Girard-Perregaux.

Surse: www.dailymail.co.uk ; www.ajc.com ; www.thesun.co.uk