News

Cine moștenește averea Prințului Philip

Verdict.ro
April 19, 2021 09:00 AM

Prințul Philip s-a stins din viață în data de 9 aprilie 2021 la vârsta de 99 de ani. Soțul Reginei Elisabeta a II-a , Sâmbătă, 17 aprilie. Timp de 73 de ani, cât a fost la brațul reginei Elisabeta a II-a, prințul Philip a fost văzut ca un modernizator al monarhiei.

Ce avere are Prințul Philip

Ducele de Edinburgh, cel mai longeviv prinţ consort din istoria Angliei, a strâns 25 de milioane de euro cât timp a slujit Coroana Britanică. Prințul Philip și-a pus viața în slujba soției sale, a misiunilor din cadrul Commonwealth și a acțiunilor caritabile.

O parte din această avere provine din alocaţia anuală din partea Parlamentului, de peste 400.000 de euro, pentru îndeplinirea îndatoririlor publice și pentru servirea monarhiei britanice. Alocaţia a fost plătită din banii contribuabililor, iar prinţul Philip a avut-o până când a renunţat la funcţiile sale, în 2017.

Cui i-a lăsat tot ce a strâns de-a lungul vieții

Averea lui de 25 de milioane de euro va reveni celor patru copii ai săi: Charles, 72 de ani, Anne, 70 de ani, Andrew, 61 de ani, şi Edward, 57 de ani. Regina are o avere estimată la 500 de milioane de euro.

Înmormântarea prinţului Philip, duce de Edinburgh a avut loc sâmbătă, 17 aprilie, şi a fost transmisă de televiziuni de la ora 17:00 a României. Cu puţin timp înainte, a avut loc o mică procesiune. Este vorba despre o ceremonie funerară regală şi nu funeralii de stat, acestea din urmă fiind în mod obişnuit rezervate monarhilor.

Ceremonia a avut loc în întregime pe domeniul Castelului. Planurile au fost aprobate de regină şi ele „reflectă foarte mult dorinţele personale ale ducelui”.

Citește și: Prințul William și Prințul Harry împreuna după mai bine de un an

Prințul Philip si Regina Elisabeta