News

Cine va moșteni bunurile actriței Draga Olteanu Matei

iulia.statie
November 20, 2020 11:24 AM

Draga Olteanu Matei a decedat la vârsta de 87 de ani, la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, după ce a fost transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț, doar cu o zi înainte de incendiul care a devastat secția de Terapie Intensivă a spitalului. Deși medicii s-au luptat să o salveze, organismul ei a cedat în urma unei puternice hemoragii digestive superioare.

Pe aceeasi temaCeline Dion a vorbit despre relația cu dansatorul ei, Pepe Muñoz

Ce bunuri avea Draga Olteanu Matei

După o carieră ce a făcut-o cunoscută în întreaga țară, actrița Draga Olteanu Matei nu a agonisit foarte multe averi. În testamentul său se găsesc multe materiale artistice, ce vor reveni celor doi nepoți ce au avut grijă de ea până în ultima clipă, scrie impact.ro. Mai mult, în testament se mai regăsesc o garsonieră în București, o casă în Piatra Neamț și multe costume populare, blănuri și bijuterii.

Draga Olteanu Matei a călătorit foarte mult, aceasta fiind una dintre pasiunile ei, așa că toate suvenirurile strânse din alte părți le vor reveni nepoților ce au avut mare grijă de ea. Pensia pe care o primea actrița era de doar 1.700 de lei, iar, ea mai primea și indemnizația UNITER, în valoare de 2.500 de lei, pentru întreaga carieră în lumea teatrului, scrie publicația menționată mai sus.

De ce nu a avut copii Draga Olteanu Matei

Multă lume s-a întrebat de ce actrița Draga Olteanu Matei nu a avut copii, iar aceasta explica în trecut, în cadrul unei emisiuni TV, motivul pentru care a ales să nu devină mămică, explicând că niciodată nu s-a văzut în această postură.

„Eu nu am vrut să fac copii niciodată. Îmi sunt foarte dragi, dar nu mi-am dorit pentru că eu cred o treabă pe care nu vreau s-o spun în public, pentru că ar fi foarte decepţionate mamele. Dar amintesc un proverb bătrânesc foarte înţelept: ‘Cine are să-i trăiască, cine nu să nu-şi dorească’. În zilele noastre ar trebui să ne gândim la partea a doua a proverbului.”, povestea în trecut Draga Olteanu Matei.

De asemenea, actrița a luat în calcul, la un moment dat, posibilitatea de a adopta un copilaș. „M-am gândit să adopt un copil cu mulţi ani în urmă, când nu avem cu ce să-l ţin, dar mi-am dat seama că nu am timp să ma ocup de el.”, a explicat ea la emisiunea ‘Agenția VIP’.