Fashion

Co-fondatorul Guess, acuzat de hărțuire sexuală de Kate Upton

alexandra dutu
June 13, 2018 15:22 PM

Guess Inc. a anunțat că Paul Marciano, co-fondatorul brandului, a fost demis din funcția de director executiv al companiei, după ce a fost acuzat de adresiune și hărțuire sexuală.

Pe aceeasi temaÎncă un brand copiat de Guess

Label-ul american, fondat de Marciano în 1981 împreună cu frații săi Georges, Maurice, Paul și Armand Marciano – a anunțat în cadrul unei revizuiri a Comisiei pentru valori mobiliare și de burse, care a avut loc marți, că Marciano demisionează din funcția de președinte executiv al Consiliului Guess, însă va rămâne membru al acestuia, în calitate ca designer, până în ianuarie 2019.

Comisia de securitate a deschis proces împotriva lui Marciano, după ce mai multe femei, printre care și modelul Kate Upton, au depus plângere acuzându-l de hărțuire sexuală, comisă prin ”comentarii și texte neadecvate și avansuri, inclusiv sărutări și atingeri”, potrivit thefashionlaw.com.

Marciano și Guess au încheiat deja o înțelegere cu 5 dintre reclamanți, în schimbul sumei de 500.000 de dolari, bani care reprezintă ”costul litigiilor, fără a-și asuma răspunderea faptelor sau a-și recunoaște vina”.