Beauty

Coafuri elegante păr mediu. Idei și modele simple

A. S.
November 15, 2019 18:26 PM

Dacă ai părul mediu, ai și o mulțime de variante de coafuri elegante. Unele pot fi sofisticate și ai nevoie de ajutorul unui specialist, altele sunt pe cât de simple, pe atât de minunate și se pretează oricărui tip de eveniment.

Coafuri elegante pentru păr mediu sunt o multitudine. Fie că vrei bucle lejere, părul împletit, un coc sau alte stiluri de a coafa părul simplu, lungimea părului îți permite să optezi pentru aproape tot ce-ți dorești. Iată câteva idei:

Coafuri elegante păr mediu. Cocul

Una dintre cele simple coafuri elegante pentru păr mediu este cocul. Poate fi unul perfect stilizat, însă va fi mult mai de efect un coc cu un aer ușor dezordonat. Unele au la bază simpla răsucire a părului, altele se folosesc de bucle și agrafe. Multe cocuri pot însă să pornească de la o banală coadă de cal.

Coafuri elegante păr mediu. Bucle

Buclele sunt potrivite pentru orice lungime a părului și pentru orice formă a feței, dacă dai un pic de volum părului. Mereu elegante și deloc complicat de obținut, buclele lejere pot fi soluția oricând ai nevoie de-o coafură elegantă, dar și de una casual.

Coafuri elegante păr mediu pentru nuntă

Câteva mici accesorii te pot ajuta să obții cele mai  frumoase coafuri de nuntă pentru păr mediu. Pentru un look cât mai romantic și pentru o naturalețe și simplitate aparte, poți opta pentru bențitețe împletite în păr. Acesta au un aer rafinat și pot fi accesorizate ori lăsate simple. Pentru un păr mediu, astfel de coafuri simple se potrivesc de minune.

Coafuri elegante păr mediu. Împletituri

Împletiturile pentru păr mediu par să nu se fi demodat niciodată, mereu sunt adaptate și reinventate pentru a obține un look deosebit și potrivit oricărui eveniment. Așadar, sunt potrivite chiar și atunci când vrei ești în căutarea unor coafuri  elegante. Pot fi obținute atât pe părul mediu, cât și pe părul lung și sunt de mare efect.

Cele mai simple împletituri pentru păr mediu:

  • Coada de peşte: O împletitură elegantă care arată bine în orice sezon şi care adaugă o notă specială oricărei ţinute. Aceste împletituri pot fi purtate fie strânse, fie lejere, în funcţie de preferinţe.
  • Spicul: Împletitura spic începe din vârful capului și ajunge până jos. Chiar dacă este o metodă veche, pare că nu s-a demodat niciodată.
  • Împletiturile sirenă implică o coadă împletită simplă, care înconjoară capul ca o coroană. Sunt ideale dacă vrei să îţi prinzi tot părul sau dacă vrei un look de poveste.

Mici trucuri pentru un păr mediu sănătos

Trebuie să știi că deși, codiţele şi împletiturile sunt foarte drăguţe, atunci când părul e prins prea strâns, firul se va rupe şi rădăcinile părului vor avea de suferit. Optează pentru o impletitură mai lejeră, desfă-ţi părul noaptea.

Aceleaşi alimente care sunt bune pentru sănătatea organismului, sunt bune şi pentru sănătatea părului. Peştele şi nucile vor ajuta părul să fie mai puternic, mai sănătos. Proteinele şi Omega-3 ajută la sănătatea scalpului. Legumele verzi, fasolea şi morcovii sunt şi ei foarte buni pentru păr. Ai grijă la dietele care promovează o pierdere rapidă în greutate, îţi vor priva organismul de nutrienţi importanţi, fapt care va conduce la fire despicate şi chiar la pierderea părului.

Un alt mic secret pentru păr cu spect sănătos și luciu este apa cu care îl speli. În loc de apă fierbinte sau rece ca gheaţa, spală-ţi părul cu apă călduţă şi masează-ţi delicat scalpul în timp ce foloseşti şamponul.

Citește și: 10 COAFURI PENTRU PĂR MEDIU DACĂ MERGI LA O NUNTĂ