Beauty

Coafuri elegante păr scurt. Idei inspirate

A. S.
November 15, 2019 19:17 PM

Chiar dacă ai părul scurt, asta nu înseamnă că nu poți obține coafuri elegante. Această lungime a părului nu exclude buclele, împletiturile sau alte coafuri pe care le poți obține cu ușurință atunci când ai părul mai lung. 

Stiliștii spun că părul scurt face parte din tendințe în tunsori pentru 2020, așa că și coafurile elegante pentru păr scurt vor fi la mare căutare în anul ce vine. Iată câteva idei la care poți apela oricând:

Coafuri elegante păr scurt. Bucle

Buclele  și părul ondulat, indiferent de lungimea lui, pare să nu se demodeze niciodată. Poți alege să-l ondulezi lejer, să apelezi la așa numitele beach waves sau să-ți faci niște bucle bine definite. Chiar dacă ți se pare complicat, trebuie să știi că totul ține de puțin exercițiu. Odată ce ai învățat tehnica și ți-ai găsit produsele de styling potrivite, totul devine floare la ureche.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wendy Van Der Krieken (@wendyvanderkrieken) on

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hairology Bonita Springs (@hairologysalonbonitasprings) on

Citește și: COAFURI PENTRU MIRESE CU PĂRUL SCURT

Coafuri elegante păr scurt. Împletituri

Nu renunța la părul împletit, doar pentru că îl ai scurt sau nu ai foarte mult antrenament! Încearcă de câteva ori și vei vedea că împletiturile spic, foarte apropiate de scap îți vor evidenția trăsăturile și-ți vor scoate ochii în evidență. Pentru părul scurt poți încerca mai multe tipuri de împletituri, care sunt potrivite atât pentru ținutele de zi, cât și pentru cele de seară. Nu contează pe ce stil de împletitura vrei să mergi pentru că etapele inițiale sunt aceleași: îți speli părul, iar în timpul de uscare aplici produse de styling pentru a-i da volum și-al aranja mai ușor

Mici secrete pentru sănătatea părului scurt

Părul nostru e format din keratină, o proteină care se obține din aminoacizi. Pentru ca părul tău să crească mai repede și să fie sănătos, trebuie să existe acești aminoacizi, a căror producție poate fi stimulată de o dietă care include proteine, așa că asigură-te că din regimul tău alimentar nu lipsesc sursele de proteină. Câteva exemple de proteine benefice pentru păr sunt: ouă, carne, lactate, nuci, migdale.

De asemenea, alcătuiește-ți un kit de îngrijire esențial pentru orice stadiu al părului tău. Pe lângă șampon, din acest kit nu trebuie să lipsească un balsam potrivit tipului tău de păr. Ddacă vrei să îți crească mai repede, alege unul care are argan la bază, dacă părul este uscat, folosește unul hidratant, cu extract din uleiuri și plante naturale. Kitul ar trebui să mai conțină un spray pentru protecție termică, în cazul în care te mai lași tentată de placă din când în când. La fel și un tratament pe bază de ulei, care să îi asigure strălucirea și să prevină electrizarea firelor de păr, dar și o masca pentru regenerare.  Cele care au la bază ingrediente naturale că uleiul de ricin, uleiul de măsline sau mierea sunt cele mai bune.

Citește și: TUNSORI PENTRU PĂR SCURT ȘI FAȚĂ ROTUNDĂ. CELE MAI COOL MODELE DE LA VEDETE