Fashion

Colecția Alexandre Vauthier haute couture toamnă/iarnă 2020/2021: magnetism și senzualitate

iulia.statie
July 9, 2020 16:35 PM

Alexandre Vauthier este exploziv, piesele sale sunt extravagante, glamuroase și senzuale, având un magnetism aparte prin care acesta sărbătorește curajul de a ne diferenția de cei din jurul nostru.

Pe aceeasi temaCiara, pentru prima dată pe coperta revistei Vogue Arabia

Colecția Alexandre Vauthier haute couture toamnă/iarnă 2020/2021

Vauthier pune în evidență prin piesele sale o personalitate îndrăzneață, dar totuși, cu o atenție la detalii sporită, prin creații clasice cu un twist modern, rochii glitter, piese la care adaugă diferite volume sau pene, materiale lucioase, toate asortate cu o personalitate puternică pentru a te atrage astfel de obiecte vestimentare atât de convingătoare.

Când vine vorba de paleta de culori folosită pentru această colecție, designerul a mizat pe culori tari, dar și pe clasicul negru, adăugând sclipire cu detalii aurii și chiar o rochie extrem de glamuroasă în această nuanță. Venind mereu cu interpretări ale pieselor clasice, Vauthier rămâne și de data aceasta constant în propria credință privind piesele, putând observa deux-piece-uri clasice, modificate cu broderie sau decupaje fanteziste, rochii de gală cu pene și bluze cu volume exagerate.

Lux, libertate și senzualitate

„Ce am făcut? Paris. Frumusețe pură, ne-am întors la ce este esențial. Este o colecție extrem de franțuzească.”, a spus acesta, potrivit publicației WWD.

Colecția sa are un aer luxos, de parcă timpul ar fi stat în loc. Inspirată de libertate, hainele colecției couture sunt unele extrem de senzuale, dezvăluind că designerul s-a concentrat în această perioadă pe creativitate: „Trebuia să ne mișcăm repede, am făcut ce știam să facem. A fost un moment de libertate, fără reguli.”  Cu siguranță, colecția lui exprimă libertate stilistică, cu un aer chic franțuzesc și extravaganță din plin.

Învățând să devină un mare designer sub tutela lui Thierry Mugler și a lui Jean Paul Gaultier, Alexandre Vauthier a început să producă haine haute couture în 2009, însă nu a apărut pe calendarul oficial al industriei modei până în 2014. Acesta a devenit un favorit al celebrităților cum ar fi Kendall Jenner, Lady Gaga și Bella Hadid.

Urmărește galeria foto pentru a vedea colecția Alexandre Vauthier haute couture toamnă/iarnă 2020/2021!