Fashion

Colecția Chanel haute couture toamnă 2020: când eleganța întâlnește curentul punk

iulia.statie
July 8, 2020 14:00 PM

Chanel și-a dezvăluit ultima colecție haute couture pentru toamnă 2020, ca parte ca Săptămânii Modei digitale organizate de Fédération de la Haute Couture et de la Mode.

Pe aceeasi tema8 genți must have din prezentarea Chanel Métiers d'art 2019!

Colecția Chanel haute couture toamnă 2020

Directorul creativ Virginia Viard a spus că s-a inspirat de la predecesorul ei, Karl Lagerfeld, pentru a crea look-uri retro, statament, accentuate de accesorii mari, inspirate din viața socială a fostului designer: „Mă gândeam la o prințesă punk ce iese din Le Palace în zori de zi. Cu o rochie de tafta, păr cu mult volum, pene și multe bijuterii.”

Această colecție este inspirată mai mult de Karl Lagerfeld decât de Gabrielle Chanel. Karl ar fi mers la Le Palace, ar fi acompaniat aceste femei sofisticate și mult prea îmbrăcate, ce erau extrem de excentrice.”, a spus Viard.

Într-un fel, această colecție este extrem de diferită față de colecția haute couture 2020, unde Viard s-a inspirat din timpul petrecut de către Coco Chanel la Abbey Aubazine. Designerul și-a explicat conceptul total neobișnuit, spunând că este modul ei de a lucra: „Îmi place să lucrez așa, să merg într-o direcție total opusă față de ce am făcut ultima oară. Am vrut un concept complex, sofisticat.”

Ținute punk cu un strop de eleganță

Mai mult, Viard și-a amintit de vremea când Karl mergea la petreceri alături de o muză de-a sa, Prințesa Diane de Beauvau-Craon, ce și-a schimbat singură rochia roz oferită de mama ei pentru balul în care debuta, pentru a își oferi un look punk edgy. „Viața alături de ea este un ideal pentru mine, pentru că viața niciodată nu ar fi plictisitoare.”, povestea răpostatul designer despre aceasta.

Viard și-a dorit ca ținutele ei să fie opulente, pentru că această colecție va fi văzută în principal în fotografii. „Voiam anumite lucruri pe care nu le-aș integra într-o prezentare de modă, coafuri în stilul punk, bijuterii fine.”, a zis aceasta.

Totuși, Virginie a integrat și eleganța ce definește casa Chanel, de data aceasta în linii fine. „Haute couture? Este pentru totdeauna, este mereu.”, a spus aceasta.

Urmărește galeria foto pentru a vedea câteva look-uri din colecția Chanel!