Fashion

Colecția Etro SS21: o abordare modernistă a pieselor pentru vacanță

iulia.statie
September 30, 2020 14:38 PM

De-a lungul anilor, Veronica Etro s-a folosit de imaginația sa pentru a călători în jurul lumii, căutând inspirație pentru noile sale colecții. Totuși, în acest sezon, când toată lumea a trebuit să stea acasă, ea a descoperit ceva ce ce se afla chiar aproape.

Pe aceeasi temaBentița retro - cel mai iubit accesoriu de păr în 2019

Colecția Etro SS21

În timpul perioadei de izolare, Veronica a ascultat muzica ce venea de la un vechi disc de vinil ce le-a aparținut cândva bunicilor ei, iar muzica clasică și ritmul dulce i-au dat ideea de a crea o colecție romantică, sensibilă, visătoare.

Ținând cont că a plecat de la ideea de ‚o vară petrecută în Italia’, aceasta a reinterpretat stilul plin de viață, chic, de vacanță, combinând haine tricotate cu motive nautice, piese din materiale fluide, bermude, dar și tunici din mătase pentru a avea un strop de opulență.

Pentru a aduce un twist modern, designerul s-a jucat cu proporțiile, dar a adăugat și cunoscutul logo al casei, un semn distinctiv pe care l-am tot văzut adoptat de casele de modă. Fusele voluminoase, decupate, au fost combinate cu costumele de baie, iar cămășile au fost și ele purtate tip jachetă, descheiate, pentru a mima o zi de vară călduroasă. Accesoriile folosite s-au concentrat în jurul paielor, iar culorile folosite pentru acestea au fost într-o paletă nude.

Ba chiar, cămășile masculine și pantalonii scurți din denim formează o uniformă pentru un vis mediteranean, trăit de fanii acestui brand. Conceptul de uniformă l-am tot văzut în ultima vreme, căci designerii au fost puși pe gânduri cu privire la tot ce s-a întâmplat din cauza pandemiei, încercând să creeze haine ce pot fi purtate atât seara, cât și ziua.

Cu această colecție, Etro s-a depărtat de estetica boemă din trecut și a readus în față o abordare diferită, dar totuși, autentică, lăsându-ne să ne găsim alinarea în culorile vesele ale stilului vestimentar italian în aceste timpuri dominate de incertitudine.