Fashion

Colecția Moschino primăvară 2021: o poveste pusă în scenă de păpuși

iulia.statie
September 29, 2020 14:45 PM

Jeremy Scott a găsit soluția atunci când a venit vorba de a realiza o prezentare în mijlocul unei pandemii, venind cu o idee inteligentă, jucăușă, ce a reprezentat brand-ul într-un mod desăvârșit.

Pe aceeasi temaBarbie va fi premiată anul acesta în cadrul CFDA Fashion Awards

Colecția Moschino primăvară 2021

În timp ce spectacolul trebuie să meargă înainte, mai multe case de modă au regândit modul în care își țineau până acum prezentările de modă, optând pentru cât mai puțini invitați, sau, de ce nu, experiențe digitale inedite, în ton cu nuanțele pe care le are acum industria modei.

În locul unui show tradițional, plin de modele în culise și invitați de seamă în primul rând, designerul s-a gândit să transforme prezentarea pentru colecția de primăvară 2021 într-un show cu marionete. Într-un scurtmetraj de prezentare, păpușile se află într-o cameră plină de accente sclipitoare, prezentând noile piese în miniatură.

Adăugând o atmosferă intimă, există și marionete create de Jim Henson’s Creature Shop ce se aseamănă cu unii dintre cei mai aleși participanți la aceste evenimente, cum ar fi Anna Wintour și Edward Enninful. Cu siguranță, Scott a fost extrem de inspirat de cum a schimbat pandemia lumea pe care o știam, dar și de cum am depins de lumea digitală în ultimele luni. Și păpușile au reprezentat sosii ale modelelor faimoase, cum ar fi Gigi Hadid.

De asemenea, ținutele par întrerupte, în ton cu vremurile noastre, căci observăm piese cu fermoar inversat, buzunare ce nu au fost terminate, iar tradiționalul tul, de obicei ascuns în creații, își face acum simțită prezența.

Colecția, realizată într-o paletă de culori pastelate, de basm, evocă semnătura sensibilă a casei de modă Moschino. Nu ne miră alegerea lui Jeremy Scott, căci acesta a dus fiecare show Moschino la rangul de artă, cu un aer kitsch elevat. Într-un mod dramatic, marionetele au prezentat look-uri extravagante, completate cu materiale sau piese nostalgice, cu un aer vintage.

Cum spuneam mai sus, detaliile au fost inversate, pentru a crea o încurcătură delicioasă pe care am mai întâlnit-o la Moschino, însă, nu în așa manieră. Putem observa că și de data aceasta, Jeremy își exprimă pe deplin sentimentele prin colecția creată, iar sloganul său de debut, ‚Nu vorbesc italiana, dar vorbesc Moschino’, este și el prezent.