Fashion

Colecția Schiaparelli haute couture toamnă/iarnă 2020/2021: o poveste neobișnuită

iulia.statie
July 9, 2020 12:15 PM

Pe 23 aprilie 2019, ziua în care a fost anunțat că Daniel Roseberry va prelua cârma casei Schiaparelli ca și director creativ, casa de modă făcea pe atunci un anunț extrem de interesant pe Instagram.

Pe aceeasi temaSchiaparelli și Dior - Colecțiile Haute Couture prezentate la Paris

Colecția Schiaparelli haute couture toamnă/iarnă 2020/2021

„Schiaparelli a fost o maestră al modernismului, munca ei reflecta haosul și speranța într-o eră turbulentă cum a fost aceea în care a trăit. Astăzi, ne găsim punându-ne câteva întrebări uriașe: Cum arată arta? Ce este identitatea? Cum ne îmbrăcăm pentru sfârșitul lumii?”, au fost cuvintele folosite în anunț.

Totuși, Roseberry nu știa cât de multă dreptate are pe atunci. Un an mai târziu, pandemia ne-a făcut viața modernă să pară neobișnuită, punându-ne pe toți pe pauză. În timp ce începem să ieșim din case, străbatem o nouă lume, diferită de normalitatea pe care o cunoșteam. Această pandemiei clar i-a schimbat viața designerului, căci acesta nu și-a mai văzut colegii de luni de zile.

În absența unei prezentări de modă, Roseberry a stat în Washington Square Park pentru a schița o colecție pentru un videoclip promoțional: „Este povestea unei colecții ce ar fi putut exista.” Vremurile neobișnuite necesită măsuri neobișnuite.

Daniel Roseberry, despre viitorul industriei modei

Schițele realizate de designer au fost foarte bine primite la Paris, așa că s-a hotărât că acestea vor fi dezvăluite, iar produsele vor fi făcute la comandă. În decembrie, se va face o selecție de eșantioane pentru un turneu global, iar probabil unele vor fi păstrate pentru sezonul premiilor, dacă va exista unul cum era în trecut, potrivit publicației Vogue.

Deși moda este în schimbare, iar anumiți designeri se gândesc la a crea piese ce vor trece testul timpului, Roseberry nu este unul ce le împărtășește ideea. Acesta se bazează pe haos și speranță, la fel ca și Schiaparelli.

„Aud toți designerii care vorbesc de piese ce vor rezista pentru totdeauna. Dacă am putea rezolva problema fast fashion, dacă oamenii ar cumpăra mai puțin și ar investi mai mult în piese frumos realizate, da, vreau asta pentru totdeauna. Dar când vine vorba de piesele couture și de clienții pe care îi avem, există un loc pentru o nevoie mai intimă de a te exprima.”, a zis designerul pentru publicația menționată mai sus.

Urmărește galeria foto pentru a vedea schițele designerului!