Fashion

Colecțiile RTW FW 21/22: Oscar de la Renta, Tom Ford și Etro

iulia.statie
March 3, 2021 18:04 PM

Săptămâna Modei continuă cu prezentări extrem de diferite, dar foarte interesante. În agenda de astăzi? Oscar de la Renta, Tom Ford și Ero propun magia prin colecțiile destinate sezonului toamnă/iarnă 2021.

Pe aceeasi temaColecțiile RTW FW 21/22: Valentino, Dolce & Gabbana și Salvatore Ferragamo

Mai avem de așteptat până când industria modei o să revină la prezentările în care va participa și publicul, dar, până atunci, este clar că mulți creatori de modă încearcă să înțeleagă schimbările și să vină cu tendințe noi prin care să descrie atmosfera resimțită în ultimele luni.

Oscar de la Renta

Se pare că și un eveniment digital poate să producă vânzări în vremurile pe care le experimentăm. Încă de când toată lumea a văzut-o pe Amanda Seyfried într-o rochie roz, Oscar de la Renta, cu artificii florale, s-au depus câteva comezi pentru brand. Laura Kim și Fernando Garcia au revenit cu o colecție de petrecere, iar imprimeurile și broderiile, materialele fine și croiurile impecabile, toate descriu o eleganță senzorială, dificil de verbalizat.

Această colecție vine în urma experimentelor făcute în perioada de izolare cu florile, iar lookbook-ul vine cu piese delicate, diafane, simple dar condimentate cu fel și fel de artificii. Splendoarea constă într-un imprevizibil controlat, în grația creațiilor expuse, dar și în bucuria pe care o aduc.

Tom Ford

Poate că Tom Ford are unul dintre cele mai cunoscute nume din industria modei, dar până și el a avut probleme în pandemia de coronavirus. Ținând cont locuiește în Los Angeles, dar atelierul este în Londra, totul a trebuit regândit. Pentru noua colecție, casa de modă vine cu o atitudine mult mai provocatoare ca până acum. În același timp, se simte reflecția asupra codurilor stilistice din ultima vreme.

Piesele sunt sexy, îndrăznețe, nonconformiste, dar în același timp perfecte de a fi purtate fără a exagera cu stilul vestimentar. S-a mizat pe pantaloni scurți, rochii mini, blazere fără nimic pe sub, totul fiind de o senzualitate delicioasă. Ford s-a inspirat din ce au purtat femeile în ultima vară la New York, deci, ne putem aștepta la o reîntoarcere puternică a pieselor foarte, dar foarte îndrăznețe.

Etro

Dacă la Tom Ford s-a dat senzualitatea la maxim, iar Oscar de la Renta a mizat pe delicatețe, Etro pune în evidență print-urile și un stil boho chic ce ne face să ne fie dor de un festival. Culorile tari se îmbină cu unele cuminți, franjurile își fac simțită prezența, iar jachetele au lungimi năucitoare. Etro nu mai ține cont de reguli, de ținutele ce sunt făcute pentru o anumită oră din zi, ci pune accentul pe libertatea pe care o redescoperim în perioada aceasta.

Pe lângă rochiile maxi, ce au avut câte un decupaj fantezist sau un material transparent, au existat și piese simple, cum ar fi tricourile, jachetele, toate reinterpretate pentru a fi ieșite din comun. Cumva, există în ținute un stil relaxat și unul elegant, pe lângă elementele boho chic, așa că putem să spunem că s-a creat o antiteză vestimentară interesantă.