Fashion

Colecțiile RTW FW 21/22: Prada, Moschino și Max Mara

iulia.statie
February 26, 2021 14:47 PM

Opulența atinge cote maxime la Săptămâna Modei de la Milano la Prada și Moschino, iar eleganța este la superlativ la Max Mara. Deși suntem lipsiți de prezentările de modă cu un public numeros, show-urile nu sunt lipsite de magie, iar lumea modei merge mai departe.

Pe aceeasi temaBeauty trend: Părul de culoarea lavandei

În ultimele luni, industria a resimțit din plin efectele pandemiei de coronavirus. Iubitoarele de modă și vedetele nu au mai putut participa la prezentările de modă, totul s-a mutat în mediul digital, iar calendarul tradițional a fost schimbat. În același timp, anumiți creatori și-au schimbat piesele și au migrat spre creații confortabile, în timp ce alții visează la întoarcerea la normalitate.

Prada

Nu știam foarte multe atunci când pandemia a lovit. Cum a afectat un an modul în care privim viața? Ce ne dorim acum? Contează moda atunci când socializarea lipsește? Din fericire, la Prada există doi creatori uriași din industria modei, Raf Simons și Miuccia Prada. Modul în care privesc acum piesele s-a transformat față de cum priveau acum o lună.

În creații, se simte faptul că aceștia sunt mult mai optimiști, iar colaborarea dintre ei este o provocare. Pe lângă hainele din tricot ce au reprezentat schimbările, am văzut și haine pline de glamour și opulență pentru a ideea de normalitate. Deși s-au jucat cu volumele, creațiile pot fi purtate ușor pentru a da impresia de confort.

Moschino

Nu este un secret faptul că Jeremy Scott își dorește să captiveze pe toată lumea prin fiecare poveste Moschino. Sezonul trecut, el a pus în scenă o prezentare de modă cu păpuși. Acum, gândindu-se la Franco Moschino, acesta a contactat diferite modele, printre care Diva Von Tesse, Winnie Harlow și Hailey Bieber pentru a transmite un mesaj cu privire la diversitate și pentru a prezenta viața unei femei de zi cu zi, amintindu-ne de fiecare activitate de care nu ne-am bucurat anul trecut.

Putem să numim aceste haine ca fiind ținute ieșite din comun făcute pentru vremuri bizare. Este clar că designerul trăiește într-o lume fantezistă, adăugând multă culoare, print-uri vesele, accesorii pe care în mod normal nu ne-am gândi să le integrăm neapărat în ținute, dar acum? Acesta ne-a amintit de bucuria de a ne îmbrăca și de a risca.

Max Mara

Trecând peste contrastele aduse la Moschino, Max Mara este răspunsul pentru o eleganță ieșită din comun. Au trecut 70 de ani de când brand-ul a fost lansat, iar Achille Maramotti crea piese pentru soțiile oamenilor importanți din Italia. Acum, după cum a punctat Ian Griffiths, designerul actual al casei de modă, ele au înflorit și ocupă funcții extrem de importante, printre care chiar și funcția de vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii.

Pentru a marca munca femeilor din diferite industrii prin piese rafinate, Max Mara vine cu o abordare delicios de elegantă, cu nuanțe nude combinate cu unele puternice, reprezentând astfel haine rafinate ce sunt în același timp utilitare. Cumva, brand-ul se distinge și prin aceste abordări îndrăznețe, iar materialele moi folosite sunt un alt punct bonus.