Comanda rochii de banchet perfecte pentru o seara de neuitat

Verdict.ro
April 26, 2021 15:09 PM

În viața unei tinere fete, sunt puține momentele în care poate arăta precum o adevărată prințesă, iar banchetul de sfârșit de gimnaziu sau de liceu este unul dintre ele. Cu siguranță, toate fetele își doresc să arate perfect, să aibă o rochie o elegantă, părul să fie aranjat perfect, încălțămintea să nu provoace dureri de picioare, iar toți băieții din jur, sau măcar cel care îi este partener în această seară perfectă, să îi fie la picioare. De succesul unei seri perfecte se leagă și rochia de banchet, pe care te vom învăța cum să o alegi pentru a fi pur și simplu perfectă.

Ține cont de silueta ta

Nu toate avem silueta perfectă, așa că nu trebuie să fii supărată că nu arăți precum modelele din reviste. Cu siguranță ai ceva frumos și asupra căruia să atragi atenția. Prin urmare, o rochie de banchet reușită se alege ținându-se cont în primul rând de silueta ta. Astfel, dacă forma corpului tău este asemănătoare cu o pară, alege un model mulat în partea de sus, dar cu o fustă amplă în sjos. Silueta tip măr cere o rochie lungă, cu talie înaltă, pentru a masca partea inferioară. Ești slăbuță și ai picioare frumoase? Perfect, atunci alege un model care îți pune în valoare talia, cum ar fi o fustă scurtă cloș. În schimb, dacă nu ai un bust prea generos, nu alege o rochie fără bretele.

Personalitatea ta, exprimată cu ajutorul rochiei

Pentru că ești printre colegi, care te cunosc bine, ai putea să alegi un model de rochie care să îți pună în valoare și personalitatea, nu doar atu-urile fizice. Dacă ești genul de persoană cuminte, liniștită, o rochie pastel, cu un croi simplu va fi perfectă pentru tine. Ești o fire rebelă și nonconformistă? Atunci alege o culoare vie, la care adaugi și o croială îndrăzneață, fără a trece pragul vulgarității însă! În cazul în care nu consideri că ți se potrivește niciuna dintre variante, cu o rochie lungă, model clasic, nu dai greș.

Rochia potrivită în funcție de vârsta ta

Cea mai comună greșeală pe care o fac fetele atunci când își aleg o rochie pentru banchet este să își îndrepte atenția către acele modele care nu sunt deloc potrivite cu vârsta lor. Astfel, fie aleg unele care sunt prea copilăroase, sau dimpotrivă, unele care se potrivesc mai degrabă femeilor în toată firea. Și, deși ambele sunt frumoase și îți pun în valoare atu-urile, parcă nu ți se potrivesc.

Fără negru la banchet

Se spune că negrul este o culoare elegantă, și ai auzit desigur de acea poveste cu micuța rochie neagră care se potrivește în orice situație. Da, așa este, dar la banchetul de final de an chiar nu își are locul o rochie în această nuanță. Ești tânără, așa că alege culori vesele, care amintesc de o primăvară! De asemenea, chiar și imprimeurile florale sunt o alegere inspirată.

Atenție la ținutele vulgare!

Din dorința de a impresiona cât mai mult băieții de la banchet, cele mai multe fete își îndreaptă atenția către modele de rochii care se potrivesc mai degrabă la o ieșire în club, și consideră că în acest fel sunt mult mai sexy. Din păcate, cu o rochie foarte scurtă, cu un decolteu amețitor și foarte strâmtă, vei fi catalogată într-un mod pe care nu ți-l dorești. Și nu, nu vei fi deloc sexy, ci vei avea o imagine care duce mai mult spre vulgaritate decât senzualitate.

Fă-ți o rochie la comandă

Dacă ai căutat mult rochia potrivită pentru tine și nu ai găsit una care să fie așa cum îți dorești, nu trebuie să intri în panică. Respiră adânc și… fă-ți rochia la comandă. Există multe astfel de ateliere care fac la comanda rochii de banchet perfecte, astfel ca tu să ai parte de o seară de vis, așa cum îți dorești. Discută cu personalul de aici și spune-le cum îți imaginezi tu rochia perfectă pentru tine, dar fii deschisă și la sugestiile lor. Până la urmă, ei sunt profesioniștii, așa că îți vor da cele mai bune indicații despre ce ți s-ar potrivi cel mai bine.

Nu uita de accersorii

Pentru ținuta perfectă la banchetul de final de an, nu trebuie doar să ai rochia perfectă, dar și accesoriile trebuie să o completeze așa cum trebuie. Prin urmare, fii atentă și la pantofii pe care îi vei purta, bijuteriile sau chiar poșeta. Toate acestea se aleg numai după ce ți-ai găsit sau ai gata rochia făcută la comandă. Pentru că vei dansa toată noaptea, ai nevoie de pantofi eleganți, dar și comozi, pe care însă îți recomandăm să îi porți câteva zile la rând prin casă, pentru a te obișnui cu ei. De asemenea, îți poți lua niște balerini de schimb, pentru momentele în care chiar nu mai reziști pe tocuri.

Bijuteriile completează frumos ținuta

Pentru a-ți complete frumos ținuta, ai nevoie și de unele bijuterii. Asta nu înseamnă că trebuie să arăți precum un brad de Crăciun (recomandare valabilă și în ceea ce privește coafura și machiajul), și să fii de-a dreptul strălucitoare, la propriu. Un colier finuț, precum și niște cercei tip candelabru sunt perfecte. Dacă vrei ceva mai mult, o brățară este perfecta. Și încă un amănunt: nu purta seturi de bijuterii, sunt rezervate pentru urmașele Evei cu ceva ani în plus.

Nu-ți face griji, vei reuși să găsești și rochia perfectă, și tot ce mai trebuie pentru ca această seară să fie una specială pentru tine, de care îți vei aduce aminte cu plăcere și peste ani de zile!