General

Conflict uriaș în lumea muzicii. Nicki Minaj, dată în judecată de o altă cântăreață celebră

nicoleta.ispasescu
October 26, 2018 11:47 AM

Nicki Minaj a fost dată în judecată de o altă cântăreață celebră. Mărul discordiei este melodia „Baby Can I Hold You”. 

Pe aceeasi temaDe ce s-au luat la bătaie Cardi B și Nicki Minaj la Săptămâna Modei de la New York

Cântăreaţa americană Tracy Chapman (54 de ani) a dat-o în judecată pe Nicky Minaj (35 de ani) pentru încălcarea drepturilor de autor. Se pare că aceasta din urmă a folosit fără să ceară voie mai multe versuri din piesa „Baby Can I Hold You”,  hitul lui Tracy Chapman, lansat în 1988.

Conflict uriaș în lumea muzicii. Nicki Minaj, dată în judecată de Tracy Chapman

Conform plângerii lui Tracy Chapman, agenţii lui Nicki Minaj au înaintat începând din iunie „mai multe solicitări“ pentru a încerca să obţină acceptul de a prelua elemente din cântecul ei. Dar „Sorry“ fusese deja înregistrată, acuză Chapman, care precizează că a refuzat sistematic să îi acorde drepturile lui Nicky Minaj.

Cântăreaţa de rap, al cărui nume adevărat este Onika Tanya Maraj, a renunţat în final să includă „Sorry“ pe albumul „Queen“, lansat în august. Cu toate acestea, ea a trimis o copie a cântecului lui Funkmaster Flex, un DJ reputat al unui post de radio neyorkez, HOT 97.

Tracy Chapman a cerut despăgubiri a căror valoare nu a fost făcută publică şi blocarea difuzării piesei.

Printre cele ma cunoscute melodii ale lui Tracy se numără „Fast Car”, „Talkin’ ‘bout a Revolution”, „Crossroads”, „Give Me One Reason” și „Telling Stories”.