News

Coronavirusul va afecta profund industria modei. Iată ce prezic experții

ioana pana
March 10, 2020 12:24 PM

Subiectul momentului, respectiv coronavirusul, își pune amprenta profund și asupra industriei modei. Odată cu închiderea granițelor, Milano și Veneția, două dintre centrele-cheie ale modei de lux la nivel global vor avea, la rândul lor, de suferit.

Pe aceeasi temaPremiul LVMH: De ce este important și care sunt semifinaliștii acestui an

Coronavirusul va afecta profund industria modei. Iată ce prezic experții

Brand-uri italienești prestigioase asemenea Prada, Armani, Versace, dar și firme internaționale precum Louis Vuitton și Stella McCartney se bazează pe forța de muncă din peninsulă pentru realizarea hainelor, accesoriilor și încălțărilor. Experții au declarat că 60% din producția de textile din Italia se află în zona izolată, alături de 10, până la 20% din forța de muncă destinată realizării produselor din piele. Conform analizelor publicate, industria eyewear-ului va rămâne neafectată.

La nivelul capitalei modei, respectiv Milano, forța de cumpărare va fi, bineînțeles, într-o continuă și dramatică scădere. În condițiile în care turismul este la pământ, iar măsurile privind locuitorii sunt la fel de stricte așa cum erau în Wuhan, China, în urmă cu câteva săptămâni, viitorul apropiat al modei în Italia nu pare prea fericit.

Este prea devreme pentru anticipări oficiale, astfel încât experții încă încearcă să calculeze la ce nivel va fi afectată economia generală a Italiei.