Editor's choice

Costum sau couture? Idei pentru Halloween direct de pe podiumul de modă

iulia.statie
October 13, 2020 18:19 PM

La un moment dat în noaptea de Halloween, atunci când ai mâncat destule bomboane și picioarele te dor de la așa multă alergătură, ești forțată să recunoști că dacă îmbraci un costum plictisitor nu te simți deloc sclipitor. Atunci intervine în joc moda, putând să ne inspirăm chiar de pe podiumurile de modă și creațiile designerilor.

Pe aceeasi tema10 salopete de mireasă pe care le puteţi purta în această toamnă

Costum sau couture?

Halloween-ul este momentul în care putem experimenta cu un alter ego al nostru, sau pur și simplu putem deveni pentru o noapte personajul favorit dintr-un film sau din desenele animate. De asemenea, pentru cei pasionați de modă, aceștia pot adăuga un twist costumelor clasice și pot adopta un stil pe care nu l-ar afișa în viața de zi cu zi.

Și în zilele normale, dar și de Halloween, podiumurile de modă pot fi o influență destul de mare, dar și o sursă de inspirație din abundență, căci unde să căutăm creativitatea, dacă nu chiar la ea acasă? Poate unele alegeri nu le-am vedea purtate decât în această noapte specială, iar altele ne-ar influența și anumite ținute pentru evenimente.

Curentul punk este unul destul de căutat în ultima vreme, iar Chanel a demonstrat că acesta poate fi stăpânit foarte bine și în moda din zilele noastre, piesele edgy având un aer îndrăzneț, așa că nu te teme să experiementezi cu hainele în acest gen dacă vrei să îți amintești de o anumită perioadă, sau dacă vrei să le incorporezi în garderoba ta.

Viktor & Rolf este brand-ul la care ne întoarcem an de an pentru inspirație de Halloween. Tatuajele false au fost mereu artificii la mare căutare pentru această noapte, pentru a aduce un alter ego, sau imediat după ce costumele de cuplu tip Harley Quinn și Joker au început să fie adoptate de toată lumea.

Își mai amintește cineva de costumele clasice, înger sau demon? Ca în fiecare an, este foarte posibil să le vedem peste tot, dar dacă la acestea s-ar adăuga un twist extrem de modern, inspirație fiind colecția Alexandre Vauthier haute couture toamnă/iarnă 2020/2021? Nu doar că piesele sunt magnetice, ci și pline de senzualitate.

Pentru cele ce preferă un costum mai dark. Maison Margiela a adus magia înapoi în colecția de primăvară/vară 2021, așa că îți dorești să ai o apariție pe care cu siguranță nimeni nu o va uita și te inspiră legendele cu mirese, optează pentru un voal negru și un machiaj cât mai îndrăzneț.

Adaptat pentru vremurile noastre, tot la Viktor & Rolf am observat o creație ce ne amintește foarte mult de perioada petrecută în izolare. Când pijamalele deveniseră ținutele de zi cu zi, extrem de confortabile, ajunseserăm să ne referim la ele aproape ca la o uniformă. Acum, dacă trebuie să îți găsești un costum rapid, nu uita de aceste piese.

Urmărește galeria foto pentru mai multe variante!