Fashion

Courtney Love, nemulțumiri legate de tricourile din colecția AW19 marca Vetements

andreea voicu
May 20, 2019 16:25 PM

Courtney Love, artistă și actriță americană, a avut ceva de comentat referitor la un tricou creat de brandul Vetements. Se pare că vedeta a fost nemulțumită de designul unui tricou din colecția Toamna Iarna 2019 Vetements punk-laden, care face referire la trupa Nirvana si sustine ca designerul Demna Gvasalia s-a inspirat din tricourile purtate de celebra trupă.

Și nu ar fi prima dată. Se știe că Demna este un fan al imaginilor din cultura pop sau rock. Câteva exemple evidente ar fi tshirt-ul DHL pe care l-a proiectat creatorul de modă pentru Vetements, dar și sacoșele Balenciaga. Respectivele pungi de la Balenciaga includeau un tote turcesc kitsch din New York și o copie după Ikea. 

Courtney Love, nemulțumiri legate de tricourile din colecția AW19 marca Vetements

Însă acum, lucrurile stau cu totul altfel, lăsând la o parte toate piesele copiate de Demna Gvasalia pentru Vetements și menționate mai sus. Acum a intervenit Courtney Love, care s-a arătat deranjată de mesajul tricoului creat de Demna Gvasalia, pentru colecția toamnă-iarnă 2019 Vetements. 

 

View this post on Instagram

 

FALL WINTER 2019 SURPRISE DROP – CORPORATE T-SHIRT & MORE OUT NOW www.mrporter.com @mrporterlive

A post shared by VETEMENTS (@vetements_official) on

Într-o postare de pe Instagram, Courtney Love a comentat acid vizavi de colecția AW19: ‘Urăsc să fiu pusă în această poziție. Ar trebui să știți mai bine!’

Nu se știe momentan dacă Courtney va acționa în instanță grupul Vetements. 

Nu este pentru prima dată când articolele vestimentare inspirate de Nirvana au provocat probleme. Anul trecut, trupa a încercat să îl dea în judecată pe Marc Jacobs, pentru că se presupunea că acesta folosește chipul lor pe tricouri. Paradoxal, Courtney Love îl sprijinea și lăuda pe Marc Jacobs pe rețelele de socializare. Reacția artistei rock este complet diferită acum și rămâne de văzut ce se va întâmpla pe viitor. Courtney Love a fost căsătorită cu vocalul trupei Nirvana, Kurt Cobain, împreună cu care are o fiică, Frances Bean Cobain.

Într-un interviu pentru Vogue, Demna Gvasalia povestea cum a ajuns să lucreze pentru brandul Vetements: ‘Moda pentru mine este o oglindă, o reflecție a ceea ce se întâmplă în jurul nostru, ceea ce se manifestă în colecții. Viața cotidiană este ceea ce vorbește oamenilor. Initial, Vetements nu a avut o baza de productie buna. Am venit cu ideea de a folosi expertiza si experienta unor etichete cerandu-le sa colaboreze cu noi: cu ideile noastre si modul nostru de lucru, cu produsele lor. Nu am fi reușit niciodată să creăm colecții de acest fel pe cont propriu’. 

Sursa: dazeddigital.com