Fashion

Creatori de modă celebri în toată lumea. Designeri români și străini

A. S.
September 13, 2019 20:57 PM

Creatori de modă celebri, cei ale căror nume sunt recunoscute în toate colțurile lumii, sunt și cei care au făcut istorie în industria fashion și au revoluționat-o. Iată care sunt cei mai cunosuți designeri internaționali, dar și români care s-au impus prin stil și atitudine pe podimurile de peste hotare. 

Creatori de modă celebri. Cei mai cunoscuți designeri

Michael Kors

Michale Kors și-a început o mică afacere în modă încă din adolescență. El  a început să creeze haine pe care le vindea din subsolul locuinței părinților săi. La 17 ani a intrat la Fashion Institute of Technology din New York, dar după numai 9 luni de zile a și renunțat. După patru ani a pus bazele propriului brand de haine pentru femei.

Calvin Klein

Pe lângă faptul că la începuturi a lucrat ca artist stradal, Calvin Klein a lucrat în tinerețe pentru diverse case de modă din New York. La vârsta de 26 de ani a pus bazele companiei “Calvin Klein Inc.” împreună cu prietenul său Barry K. Schwartz. Inițial, compania era specializată în haine pentru bărbați, dar a inclus ulterior și creații pentru femei.

Creatori de modă celebri- Calvin Klein
Creatori de modă celebri- Calvin Klein

Miuccia Prada

În 2014, Miuccia Prada a fost numită de Forbes una dintre cele mai influente femei din lume.La numai 29 de ani, Miuccia, cea mai tânără nepoată a lui Mario Prada a început să conducă afacerea familiei. În tinerețe, Miuccia și-a dorit să devină mim la Teatro Piccolo din Roma și chiar a lucrat acolo timp de câțiva ani. La 40 de ani a creat și a lansat prima colecție pentru femei. Cinci ani mai târziu a lansat și o colecție pentru bărbați.

Creatori de moda celebri- Miuccia Prada
Miuccia Prada- unul dintre creatorii de moda celebri si printre cele mai influente femei din lume

Roberto Cavalli

Roberto Cavalli a fost fascinat de tehnici de țesere la război manual și le-a studiat. Ulterior, a decis să renunțe la studii și să-și deschidă propria țesătorie, care a început treptat să devină cunoscută. La vârsta de 32 de ani, Cavalli a lansat cu succes prima sa colecție la Salon Prêt-à-Porter din Paris. La scurt timp după aceea a deschis primul salon de modă în Saint-Tropez și a creat brandul faimos care îi poartă numele.

Creatori de modă celebri. Alte nume care au făcut istorie în lumea modei

Alte nume sonore, crreatori de modă celebri care au făcut istorie de-a lungul timpului sunt: Oscar de la Renta, Valentino, Dolce and Gabbana, Tom Ford, Tommy Hilfiger, Vivienne Westwood, Vera Wang, Thomas Burberry, Thierry Mugler, Stella Mccartney, Ralph Lauren, Pierre Balmain, Karl Lagerfeld, Gianni Versace, Emilio Pucci, Donna Karan, Donatella Versace, Dianne von Furstenberg, Christobal Balenciaga, Coco Chanel, Carolina Herrera, Pierre Cardin, Manolo Blahnik, Jimi Choo.

Citește și: COCO CHANEL – TOT CE NU ȘTIAI DESPRE CREATOAREA DE MODĂ COCO CHANEL!

Creatori de modă români, celebri în lume

Cristina Savulescu

Creatoarea din spatele brandurilor „Cristina Savulescu” si „Seen Users”. Rochii cu tenta couture, modele atipice din dantela, aplicatii din pene sau franjuri si o doza serioasa de glamour sunt caracteristicile principale alea rochiilor marca „Cristina Savulescu”.

Brandul „Seen Users” reprezintă legătura dintre cultura streetwear și dispozițiile indivizilor. Scopul brandului este de a reinterpreta dimensiunile comerciale ale îmbrăcămintei. Seen Users ințelege ambiguitatea, dualitatea și puterea momentului. Dar în cele din urmă sunt doar haine și speră să le dați acea putere.

Creatiile Cristinei Savulescu au fost purtate de: Lady Gaga, Solange, Zendaya, Willow Smith si altele.

Andreea Bădală

Creatoarea brandului Murmur, a căror creații au fost purtate de Madonna, Britney Spears, Lady Gaga sau Beyonce, Andreea Bădală s-a evidențiat prin corsajele glamour și prin rochiile inspirate de piesele de lenjerie.

Maria Lucia Hohan

Maria Lucia Hohan s-a lansat la Paris, însă creaţiile sale au fost apreciate şi în alte capitale ale modei: New York, Londra, Atena, Dubai, Tokio sau Copenhaga.Covorul roșu de la Hollywood a văzut multe rochii elegante semnate Maria Lucia Hohan. Shakira, Catherine Zeta – Jones, Eva Longoria, Christina Aguilera sunt doar câteva dintre vedetele care au apelat la creațiile ei.

Venera Arapu

Ea este primul designer din România care a prezentat o colecţie la Paris Fashion Week acum 10 ani.

Stephan Pelger

Un designer non-conformist, a căror creații sunt caracterizate prin eleganță, feminitate, Stephan Pelger este unul dintre cei mai apreciați designeri români. Acesta se bucură de aprecierea națională și internațională.

Citește și: ROCHII DE MIREASĂ CREATE DE DESIGNERI ROMÂNI