News

Creatorul de modă Pierre Cardin a murit la 98 de ani

iulia.statie
December 30, 2020 00:13 AM

Legendarul creator de modă francez Pierre Cardin a murit la vârsta de 98 de ani. Familia sa a confirmat că acesta a decedat la un spital din Paris, iar vestea a fost confirmată ulterior de Academia de Arte Plastice din Franța.

Pe aceeasi temaJean Paul Gaultier și-a anunțat retragerea de pe podiumuri

Pierre Cardin a murit la 98 de ani

De creațiile sale s-au bucurat multe vedete cunoscute în toată lumea, cum ar fi Elizabeth Taylor, Barbra Streisand, Jackie Kennedy și Jeanne Moreau. El s-a aflat printre primii din breasla sa ce au valorificat partea de afaceri din industria modei.

Pierre a trecut peste multe bariere mulțumită creațiilor sale futuriste, dar și colecțiilor unisex, gata de a fi purtate, concepte ce nu mai erau auzite până atunci. Cardin s-a născut în 1922 în San Biagio di Callalta, un orășel aflat în nord-estul Italiei.

Acesta a primit la naștere numele de Pietro, dar a devenit cunoscut ca și Pierre după ce familia sa a decis să se mute în Franța. Acesta și-a început demersul în modă lucrând pentru costumele din versiunea lui Jean Cocteau pentru ‚Frumoasa și bestia’, iar în 1946 era angajat de mentorul său, Christian Dior, ce tocmai își deschisese casa de modă la Paris. Câțiva ani mai târziu, Cardin își deschidea propriul brand, dezvăluind mai întâi costume de teatru, iar apoi axându-se pe haute couture în 1953.

Creația ce l-a consacrat a fost cunoscuta bubble dress, pe care a decis să o propună în 1954, dovedindu-se a avea un real succes în lumea întreagă. Dorindu-și să facă piesele cât mai accesibile, el a lansat prima colecție ready-to-wear în 1959, la Paris, o mișcare extrem de scandaloasă pentru industria modei de pe atunci.

Cunoscând pe rând industria modei și lumea afacerilor, Cardin a reușit să își facă numele cunoscut și a rămas activ și a supervizat munca echipelor din casa lui de modă până de curând. „Am lucrat întotdeauna în stilul meu, care este diferit de toate celelalte. A fost întotdeauna intenția mea să fiu diferit, pentru că este singurul mod de a fi de durată.”, spunea Pierre Cardin.