Fashion

Crocs, cel mai controversat trend al anului

iulia.statie
June 24, 2020 16:03 PM

Crocs sunt oficial printre trend-urile IT ale verii. Nu, nu spunem acest lucru pentru a îți da tot stilul vestimentar peste cap, dar acest tip de încălțăminte purtat de obicei de asistente și chefi bucătari a crescut în căutări cu 32% pe lună, conform platformei Lyst. Și acest număr este constant în creștere.

Pe aceeasi temaBocancii înalți cu șireturi Moon Boots au făcut senzație la Săptămâna Modei de la New York

Crocs: yes or no?

Nu ar trebui să fie șocant să auzim că aceste încălțări extrem de ușoare cresc în popularitate, ținând cont de faptul că moda basic, sport este acum în vogă. Oamenii par să fie mai puțin preocupați de îmbrăcămintea care arată chic și stylish și să fie interesați de confort. Adăugând în această combinație o pandemie globală, ce a blocat mulți oameni acasă, majoritatea își doreau să aibă stilul perfect și confortabil pentru a se plimba în jurul casei, așa că este normal ca trendsetterii, editorii și influencerii să devină obsedați de crocs.

În timp ce Tim Gunn numea cândva acest tip de încălțăminte „copită de plastic”, perechile de crocs au parcurs un drum lung din 2006, până acum. Există mai multe stiluri din care poți să alegi, crocs minimaliști, crocs cu platformă, dar și crocs tip sanda. În ultimii ani, platforma Lyst a dezvăluit că din cauză că au apărut crocs în animal print sau print floral, perechile de pe Platform Rainbow Clogs s-au vândut în timp record.

Deci, de ce a devenit o pereche de crocs un item iconic? Depinde cine este întrebat, unii ar putea să spună că sunt cele mai nereușite piese, alții că nu ar putea trăi fără.

Design-ul original este creat cu un material ce se folosește și la perechile sport, făcute pentru alergat. Acesta protejează piciorul în timp ce oferă confort și stabilitate. Mai mult, este stilul perfect pentru vară, ținând cont de abilitățile antibacteriene, fără a absorbi apa la fel cum o face lâna, bumbacul și pielea. Ba chiar, poți purta crocs la piscină sau atunci când ai activități în grădină.

„Toată lumea îmi spune că trebuie să îmi iau crocs, am nevoie de crocs, dar nu știu cum să îi port! Am învățat cum să fac new balance 990 să arăte bine, așa că presupun că există o modalitate de a purta crocs și a arăta cool. Vă anunț imediat ce îmi dau seama.”, a explicat stilista Vanessa Powell pentru publicația Pure Wow.

Este clar, deși un trend controversat, acesta crește în popularitate, dar nu toată lumea este sigură dacă ar purta așa ceva. Poate pe stradă. Sau în bucătărie. Sau în grădină. Sau la piscină. Sau deloc. Cu siguranță avem în față ceva ce va aprinde multe discuții.