News

Culoarea anului 2020 pentru nuntă. Care sunt trendurile

A. S.
November 20, 2019 09:52 AM

Culoarea anului 2020 pentru nuntă pare să se alinieze cu cea propusă de Institutul Pantone, care a decis că nuanțele inspirate de ocean vor fi în trend, în anul ce vine. 

În 2020, dacă nu întreaga rochie de mireasă va fi bleu, măcar un accesoriu ar trebui să fie azuriu, pentru că aceasta este culoarea care a invadat podiumul de la parada anuală a mireselor de la Londra. Bineînțeles ca au fost prezentate și creații clasice, albe sau culoarea fildeșului, dar acest bleu diafan este propunerea pentru 2020.

Culoarea anului 2020 pentru nuntă

Revenirea la natură și accesoriile ecologice reprezintă tendințe ale anului următor pe care le vor aborda multe dintre mirese.  De asemenea, nunta în aer liber poate avea loc în cort, urmând același trend natural cu decoruri luxuriante.

Laurie Pressman, vicepreședinte al Institutului Pantone a explicat care va fi culoarea anului 2020. Aceasta este inspirată de mare și de ocean.

Având în vedere dinamica apelor mării și ale oceanelor, este mai mult decât cert că și culoarea anului 2020 pentru nuntă și nuanțele sale vor exprima ideea de fluiditate, dar și de profunzime. În fond, oceanul își poartă apele în tonuri de verde și albastru, paletă cromatică ce instigă la regăsirea calmului și care denotă o stare de liniște.

Alte tonuri care ne duc cu gândul la mare includ negrul intens, verdele oxigenat, mai rece, sau albul inspirat de nisip. În esență, nu putem vorbi despre o singură culoare a anului 2020; de fapt, în centrul atenției este o paleta inspirată de natură, atât de variată încât libertatea ta de alegere nu va fi limitată.

Rochiile de mireasă în culori au devenit un element principal de când au fost introduse pentru prima dată de Vera Wang cu ani în urmă, și de atunci, culoarea șampaniei, albastru deschis, lila și chiar nunate de negru se regăsesc tot mai des în culoarea rochiei de mireasă.


Noile colecții vizează noi interpretări ale clasicilor, alternative la culori precum fildeș sau alabastru și inspirații din deceniile trecute, care se impun încă o dată incontestabil în fața modei, fără a pierde din vedere unicitatea și atemporalitatea pe care o cere rochia de mireasă.


Citește și: CELE MAI FRUMOASE ROCHII DE MIREASĂ DE LA BRIDAL FASHION WEEK 2020

Decorațiuni nuntă 2020. Decorațiuni supradimensionate

Cuplurile devin din ce în ce mai creative și mai sofisticate în cerințele lor, de aceea una dintre tendințele populare pentru nunțile anului viitor pare să fie opulența deocrurilor. Decorul supradimensionat reprezintă o abordare potrivită pentru orice eveniment. Baloanele uriașe pentru nuntă, arcadele fabuloase din flori, afișele decorative sau corpurile de iluminat gigantice, precum candelabre ori abajururi, sunt doar câteva dintre decorațiunile care creează o atmosferă de vis.

Florile au un rol important în cadrul unei nunți, iar miresele își doresc plante speciale, flori sălbatice, înglobate în cuburi de gheață sau chiar uscate. Nuanțele îndrăznețe, texturile și formele diferite încadrate în decorațiuni supradimensionate vor oferi o adevărată explozie de culoare și parfum. Florile transformă orice loc într-unul de poveste, așa că nu face rabat la aceste elemente decorative pentru ziua ta specială. Optează pentru decoruri naturale mari, deosebite, și mergi pe varianta de supradimensionat chiar și atunci când alegi buchetul de mireasă.

Citește și: OCHII DE MIREASĂ: 20 DE ROCHII ALBE SURPRINSE LA SĂPTĂMÂNILE MODEI