Fashion

Culorile anului 2019 în modă

adelina.duinea
November 28, 2018 07:00 AM

Culorile anului 2019 în modă dictează tendințele întregii industrii a fashionului. În anul ce urmează, trendurile vor fi axate pe eleganță, rafinament și originalitate.

Mai mult decât atât, nuanțele în modă reprezintă primul impact vizual dintre ținută și ochiul privitorului, scrie YVE.ro. Nuanța va eclipsa întotdeauna modelul și croiala unui articol de îmbrăcăminte sau de încălțăminte, lucru valabil și în cazul accesoriilor.

Care sunt culorile anului 2019 în modă?

Culorile anului 2019 în modă reprezintă, de fapt, linia pe care o vor urma designerii și tendințele care vor fi adoptate de majoritatea populației. Articolul de față prezintă doar câteva aspecte general valabile pentru moda anului 2019. Culorile anului 2019 în modă sunt:

Verde măslină

Potrivit Harper’s Bazaar, designerii au avut întotdeauna o afinitate pentru verdele măslină. În sezonul ce urmează, nuanța aceasta va fi mai prezentă decât niciodată. Dacă până acum verdele nu s-a putut bucura de o prezență constantă în colecțiile marilor creatori de modă, anul acesta, verdele măslină va ajuta, prin subtilitatea sa, la compunerea unor ținute unice.

Culorile anului 2019 în modă - rochie din satin verde măslină cu pălărie maro din velur pe podium
Culorile anului 2019 în modă – rochie din satin verde măslină cu pălărie maro din velur pe podium

Roz pudrat

Rozul pal înseamnă eleganță și rafinament. Încă de la primul contact vizual, o ținută dirijată de această nuanță transmite ideea de delicatețe. Un alt motiv pentru care rozul pal este una dintre culorile anului 2019 îl constituie adaptabilitatea. Nuanța poate fi purtată atât pe o rochie de mireasă, cât și pe un pardesiu gros în prag de iarnă.

Culorile anului 2019 în modă - roz pudrat. Vanessa Hudgens intr-o rochie roz pudrat lungă fără bretele din material de voal pentru covorul roșu. Gigi Hadid într-un costum roz, geacă biker și pantaloni evazați, ochelari de soare
Culorile anului 2019 în modă – roz pudrat. Vanessa Hudgens intr-o rochie roz pudrat lungă fără bretele din material de voal pentru covorul roșu. Gigi Hadid într-un costum roz, geacă biker și pantaloni evazați, ochelari de soare

Citește și: Paltoane de iarnă în tendințe! Chic și confortabil în sezonul rece!

Ciocolatiul

Ciocolatiul este o nuanță puternică. Fiind foarte adaptabilă, această culoare poate fi purtată atât pe articole de îmbrăcăminte, chiar și pe cele masive (ca blănurile!), cât și pe pantofi sau accesorii. Ciocolatiul este o nuanță preluată din moda franceză, fapt pentru care emană un sex-appeal deosebit, un aer luxos și misterios.

Culorile anului 2019 în modă - ciocolatiu. Vanessa Hudgens într-un costum maro ciocolatiu la o ședință foto.
Culorile anului 2019 în modă – ciocolatiu. Vanessa Hudgens într-un costum maro ciocolatiu la o ședință foto.

Albastru egiptean

Lista culorilor anului 2019 ar fi fost incompletă fără o nuanță de albastru. Deși este o nuanță rece, care se poartă cu precădere în sezonul toamnă-iarnă, albastrul egiptean poate fi prezent într-o mulțime de ținute, fie ele office, casual sau festive. Spre exemplu, albastrul egiptean poate fi purtat pe întreaga perioadă a anului pe rochiile de seară, pe pantofii cu toc și pe poșetele de mici dimensiuni.

Culorile anului 2019 în modă - albastru egiptean. Vanessa Hudgens într-un maieu albastru închis, cu un cardigan albastru închis peste și umărul gol, păr prins în coadă. Kaia Gerber pe podium într-o fustă albastră.
Culorile anului 2019 în modă – albastru egiptean. Vanessa Hudgens într-un maieu albastru închis, cu un cardigan albastru închis peste și umărul gol, păr prins în coadă. Kaia Gerber pe podium într-o fustă albastră.

Citește și: Ce încălțări purtăm în sezonul rece

Lila

Lila-ul este o nuanță clasică, elegantă, indispensabilă în moda anului 2019. Lilaul este o nuanță care trebuie purtată cu atitudine. Nuanța inspiră o doză de feminitate absolută, dar și un romantism specific începutului de secol. Este indicat să nu purtați această nuanță pe materiale grele, ca stofa sau cașmirul, ci mai degrabă pe mătase și dantelă.

Culorile anului 2019 în modă - lila. Hailee Steinfeld pe covorul roșu în rochii lila
Culorile anului 2019 în modă – lila. Hailee Steinfeld pe covorul roșu în rochii lila

Non-culorile

Albul și negrul vor face și ele deliciul designerilor în 2019. Acestea se numără printre elementele cu care se poate jongla foarte ușor. Spre exemplu, în moda anului 2019 se vor purta foarte mult articolele în nuanța laptelui (un alb cu o tentă gălbuie) sau nuanțele de negru cu particule sidefate.

Culorile anului 2019 în modă - non-culori. Bella Hadid pe podium la prezentarea Moschino X H&M. Ashley Benson în alb la o ședință foto
Culorile anului 2019 în modă – non-culori. Bella Hadid pe podium la prezentarea Moschino X H&M. Ashley Benson în alb la o ședință foto

Cum se aleg culorile potrivite în moda anului 2019?

Culorile anului 2019 se îndreaptă spre combinații clasice care să scoată în evidență trăsăturile chipului și ale siluetei. Pentru a alege culorile pe care le veți purta, trebuie să țineți cont de următoarele aspecte:

Țineți cont de sezon

Culorile, cel puțin când vine vorba de modă, se aleg în funcție de sezon. Culorile anului 2019 puteți oscila între culorile calde și cele reci. În sezonul primăvară-vară se vor purta cu precădere nuanțe deschise, vii și puternice. În sezonul toamnă-iarnă vor fi în trend nuanțele reci, de maro, albastru sau verde-smarald. Dacă pentru sezonul cald sunt perfecte nuanțele foarte îndrăznețe, vibrante, precum fuchsia, oranj sau galben, în sezonul rece culorile pe care le purtați trebuie să fie destul de neutre sau chiar sobre.

Culorile anului 2019 în modă. Olivia Culpo într-o ținută de vară și într-un de iarnă cu o blană galbenă
Culorile anului 2019 în modă. Olivia Culpo într-o ținută de vară și într-un de iarnă cu o blană galbenă

Subtonul pielii este foarte important

În 2019 contează foarte mult echilibrul dintre cromatica vestimentară și cea a pielii. Pentru a obține o ținută corectă este necesar ca mai întâi să vă cunoașteți subtonul pielii și apoi să alegeți nuanțele potrivite. Spre exemplu, dacă aveți un subton cald, cu tentă gălbuie, este indicat să alegeți nuanțe de roșu, de oranj sau tonuri de maro deschis și bej. Persoanele care au un subton al pielii rece pot purta cu precădere nuanțe de albastru, verde sau roșu închis (burgundy, vișiniu, maro roșcat).

Culorile anului 2019 în modă. Elsa Hosk streetstyle în trench vernil și Olivia Culpo streetstyle sexy
Culorile anului 2019 în modă. Elsa Hosk streetstyle în trench vernil și Olivia Culpo streetstyle sexy

 

Citește și: Rochii de iarnă stylish. Iată sugestiile noastre

Asortarea

Alegerea unei nuanțe poate scoate o ținută din monotonie sau o poate ruina complet. Pentru a evita greșelile cromatice, este foarte important să asortați toate elementele pe care le purtați. O ținută corectă trebuie să păstreze linia cromatică atât la nivelul articolelor de îmbrăcăminte, cât și la nivelul accesoriilor sau pantofilor.

Culorile anului 2019 în modă. Taylor Hill și Sara Sampaio streestyle în New York înainte de Show-ul Victorias Secret
Culorile anului 2019 în modă. Taylor Hill și Sara Sampaio streestyle în New York înainte de Show-ul Victorias Secret

Surse: www.yve.ro ; www.harpersbazaar.com