News

Cum a reacționat Regina Elisabeta după ce a aflat că Meghan Markle și Prințul Harry renunță la statutul lor regal

iulia.statie
January 9, 2020 14:15 PM

Dezvăluirea Ducilor de Sussex cu privire la renunțarea la statutul lor regal a șocat pe toată lumea, mai cu seamă și pe Regina Elisabeta, căci aceasta nu a fost înștiințată înainte.

Pe aceeasi temaAverea Reginei Elisabeta a-II-a: cât va moșteni primul copil al lui Meghan Markle și Prințul Harry

Familia Regală Britanică a oferit un răspuns oficial la declarația celor doi, iar Regina pare extrem de supărată.

Cum a reacționat Regina Elisabeta după ce a aflat că Meghan Markle și Prințul Harry renunță la statutul lor regal

„Discuțiile cu Ducele și Ducesa de Sussex sunt într-un stadiu incipient. Înțelegem dorința de a avea o abordare diferită, însă acestea reprezintă probleme complicate ce au nevoie de timp pentru a fi rezolvate.”, au dezvăluit reprezentanții Reginei printr-o declarație oficială.

Mai mult, potrivit unor surse apropiate de Familia Regală, cei doi nu s-au consultat cu nimeni înainte de a lua această decizie și toată lumea este ‘dezamăgită’ și ‘rănită’ de ce au scris aceștia pe contul lor de socializare.

O altă sursă le-a spus celor de la Daily Mail că rudele lor le-au oferit tot ce și-au dorit, însă Ducii de Sussex au ales să se îndepărteze de Familia Regală.

„Toată lumea s-a dat peste cap pentru ei. Au primit nunta dorită, casa visată, banii pe care i-au cerut, personalul pe care l-au pretins și totuși întorc spatele familiei lor. Ce și-ar putea dori mai mult?”, a spus sursa.

Meghan Markle și Prințul Harry au anunțat că doresc să renunțe la statutul lor de seniori din Familia Regală. Mai mult, aceștia au adăugat că de acum încolo, timpul lor se va împărți între America și Anglia.

„Ne simțim pregătiți pentru a face această schimbare”

„După multe luni de reflecţie şi discuţii, am ales să facem o tranziţie anul acesta prin a avea un nou rol progresiv în instituţie. Intenționăm să renunțăm la statutul de ‘seniori’ ai Familiei Regale și să muncim pentru a deveni independenți financiar, continuând să o susținem pe Majestatea Sa. Datorită sprijinului vostru oferit în ultimii ani, ne simțim pregătiți pentru a face această schimbare.”, au scris aceștia.

„Plănuim să găsim un echilibru între timpul petrecut în Anglia și America de Nord și vom continua să onorăm datoria pe care o avem față de Regină, Comunitatea Națiunilor și patronajele noastre. Prin acest echilibru ne vom putea crește fiul cu admirație față de tradițiile regale, în timp ce vom avea spațiul necesar pentru a ne axa pe viitorul capitol ce include și lansarea unei noi entități caritabile”, au continuat ei.

„Abia așteptăm să vă împărtășim detaliile acestui nou pas, pe măsură ce vom continua colaborarea cu Majestatea Sa Regina, Prințul de Wales și Ducele de Cambridge și toate entitățile relevante. Până atunci, vă rugăm să ne acceptați mulțumirile pentru sprijinul oferit.”, au adăugat Ducii.