Fashion

Cum a schimbat Instagram-ul moda actuală! 8 momente care au marcat ultima decadă!

irina.letitia
December 13, 2019 14:33 PM

Se împlinesc deja 10 ani de când am făcut cunoștință cu platforma social media Instagram, iar în această perioadă am fost martorii unor transformări spectaculoase, cu precădere în domeniul modei.

8 momente surprinse pe Instagram care definesc decada actuală în modă!

Privind retrospectiv, este clar că apariția Instagram-ului în viețile noastre a însemnat o schimbare totală a comportamentului online. Imaginile surprinse din ce în ce mai rapid, expunerea fiecărui colțișor din viața cotidiană, dependența de sursa vizuală sunt doar câteva ingrediente ale existenței cu Instagram.

Din punctul de vedere al modei, Instagram a schimbat paradigme importante, ce țin de diversitate, incluziune, anti-discriminare, sănătate și multe altele.

Iată care au fost postările care au marcat ultima decadă, în modă:

1. Beyonce a anunțat pe Instagram că este însărcinată cu gemeni. Impactul media a fost enorm, transferând controlul știrilor de la presă, la vedetele însele. In februarie 2017, Beyonce posta pe propriul său cont de Instagram o imagine în premieră cu burtica sa de gravidă, anunțând că ea și soțul ei așteaptă gemeni.
Momentul a produs un val de entuziasm fără precedent, datorat bineînțeles notorietății vedetei, dar și știrii cu impact emoțional puternic.

2. In 2013, modelul Cara Delevigne a demonstrat că poți fi tu însuți pe Instagram! Prin postările sale, uneori funny, alteori copilărești, Cara s-a departajat de imaginea clasică a manechinelor și s-a afișat fanilor așa cum este ea în viața reală, departe de scenariile și ipostazele specifice ședințelor foto și prezentărilor de modă.

Vezi această postare pe Instagram

The adventure begins ✈️

O postare distribuită de Cara Delevingne (@caradelevingne) pe

3. Sub umbrela Instagram-ului, moda s-a schimbat substanțial. In 2018, celebrul fotograf Edward Enninful posta o poză alături de Grace Coddington și Anna Wintour, din cadrul unei prezentări de modă. Chiar dacă imaginea nu pare atât de importantă, ea marchează o stare de fapt a modei actuale. Accesul publicului larg la fenomenul fashion, deschiderea editorilor de modă și partajarea din ”interior” a evenimentelor cheie au transformat nu doar domeniul, ci și comportamentul așa zișilor ”guru” ai modei.

Vezi această postare pe Instagram

Caption this. 📸 by @denagia at @chanelofficial

O postare distribuită de Edward Enninful, OBE (@edward_enninful) pe

4. Familia Kardashian/Jenner se identifică practic cu social media, ele fiind o emblemă în sine a fenomenului! In aprilie 2018, Kylie Jenner posta o imagine cu e, la doar câteva zile după ce a devenit mămică. Kylie era îmbrăcată într-o rochie mulată Fendi și împingea un cărucior de bebeluș de la același brand, cu un imprimeu asortat ținutei sale. De la ”veteranele” Kardashian/Jenner,la noua generație, s-a realizat un transfer de putere, iar mezinele și copii lor promit să cucerească internetul mai ceva ca predecesoarele lor.

Vezi această postare pe Instagram

stormi strolls 🤑

O postare distribuită de Kylie ✨ (@kyliejenner) pe

Descoperă în galeria foto restul momentelor de la Instagram din ultima decadă, cu un impact puternic asupra societății actuale!