Living

Cum activezi serviciul roaming la cartelele Digi RDS & RCS. Cea mai ușoară modalitate

raluca.oprea
March 15, 2020 15:33 PM

Serviciul roaming este o necesitate în momentul în care pleci din țară. Acesta nu este un serviciu oferit direct în momentul achiziționării unei cartele sau unui abonament, așa că pentru a folosi rețeaua mobilă sau pentru a avea acces la internet în afara țării, trebuie să îl activezi. Din fericire, acest lucru se poate face foarte ușor.

Cea mai ușoară modalitate să activezi serviciul roaming la Digi RDS&RCS

Există mai multe posibilități de a activa servicul roaming. Totul se poate face telefonic, printr-un apel la numărul *777, sau poți solicita activarea într-un din magazinele Digi, RCS & RDS.

Servicul roaming poate fi activat și după ce ai părăsit țara. Opțiunea este valabilă și online, direct din contul Digi.

Tot ce trebuie să faci ca să activezi servicul roaming este să te conectezi la contul tău de client Digi. Următorul pas este accesarea secțiunii “Serviciile Mele”, iar apoi vei apăsa “Digi Mobil”. În continuare trebuie să alegi numărul tău de telefon și să selectezi activarea serviciului roaming de voce sau date. Pentru a definitiva selecția trebuie să apeși “Selectează” și “Activează”.

Cum activezi serviciul roaming la Orange și Vodafone

Activarea serviciului roamnig pentru abonații Orange este similară cu cea de la Digi. Și în acest caz, aceasta se poate face apel gratuit la Serviciul Clienți sau la *100# – ramura Roaming, internațional și mesagerie vocală; în magazinele Orange Shop sau online.

Din Contul tău online, accesează secțiunea Servicii  > internaţional şi roaming și alege „Activează sau „Dezactivează”, în funcție de starea serviciului pentru numărul de telefon selectat. Același lucru îl poți faci și direct din aplicația Orange „Contul meu”, disponibilă pentru dispozitive Android și iOS.

Pentru cei abonați la Vodafone, există de asemenea multiple opțiuni pentru activarea serviciului roaming. Aceasta se poate face prin apel telefonic la numărul *100# sau *222, sau online prin intermediul aplicației My Vodafone sau în browser, după logarea în contul tău My Vodafone.