Beauty

Cum alegi măsura potrivită pentru sutien

adelina.duinea
November 19, 2018 16:53 PM

Deși poate părea un lucru banal, o mulțime de femei poartă zilnic un sutien care nu li se potrivește. Alegerea unei mărime neadecvate nu numai că este incomodă și inestetică, ci crește și riscul doamnelor și domnișoarelor de a se confrunta cu dureri puternice, potrivit Avantaje.

Sutienul este purtat de femei, în medie, 10 ore pe zi, așa că trebuie să te asiguri că porți ceva extrem de confortabil și de lejer, care să se și potrivească oricărei ținute. Găsirea sutienului perfect nu este o sarcină imposibilă.

Cum alegi măsura potrivită pentru sutien?

Întâi de toate, cu ajutorul unui centimentru, măsoară circumferința pieptului, pornind din zona aflată imediat sub sâni. Măsoară apoi circumferința bustului. Scade prima valoare obținută din ultima și astfel vei obține cupa care ți se potrivește.

Exemplu: Dacă atunci când te măsori sub bust ai 80, iar bustul tău măsoară 95 de centimetri, acest lucru înseamnă că mărimea cupei este de 15 centimetri, adică trebuie să alegi un sutien cu cupa B.

Mărimea sutienului este dată de valoarea pe care o obții atunci când te măsori în jurul toracelui, cea mai mică mărime fiind 60, iar cea mai mare 105.

Citește și: Produsele cosmetice care nu trebuie să îți lipsească toamna aceasta!

Cupele sutienului sunt numite cu ajutorul literelor, de la A la G.

 • Cupa A – 10 și 12 cm
 • Cupa B -13-15 cm
 • Cupa C -15-17 cm
 • Cupa D- 18-20 cm
 • Cupa DD- 20-22 cm
 • Cupa E- 23-25 cm
 • Cupa F- 26-28 cm
 • Cupa G- 28-30 cm

Chiar dacă știi că porți o anumită măsură la sutien, repetă aceste măsurători frecvent. Atunci când slăbești, te îngrași sau faci sport valorile se pot modifica și este posibil ca tu să ai nevoie de un alt sutien.

NU UITA!

 1. Cumpăra sutienul DOAR după ce l-ai probat. În cabină, poți observa că modelul acestuia nu te avantajează, că te strânge sau că îți este larg.
 2. Alege un sutien dintr-un material de calitate. Pielea ta este sensibilă și delicată, așadar, indicat ar fi să o tratezi ca atare.
 3. Purtarea unei măsuri necorespunzătoare îți poate cauza dureri de spate, de umeri și de gât, putând duce chiar la de deformarea sânilor, în special la lăsarea lor.
 4. Poartă un tricou subțire și mulat pentru a putea vedea cum se comportă sutienul ales sub un material mai transparent sau mai strâmt.
 5. Alege, de asemenea, sutiene ce conțin lycra sau spandex, care să ia forma sânului, dar să și revină la forma lor inițială.