News

Cum arată acum prima Miss România. Matilda Pascal-Cojocărița a împlinit 63 de ani, dar trăiește o mare dramă

maria.apostol
May 17, 2021 10:01 AM

Primul concurs de frumusețe din epoca modernă a avut loc la Costinești, în vara anului 1979, sub numele de ”Muncă, Tinereţe, Frumuseţe”. Câștigătoarea de atunci, nimeni alta decât artista de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița, care avea 21 de ani, și care a rămas, peste ani, la fel de frumoasă. 

Matilda Pascal-Cojocărița, în vârstă de 63 de ani acum, a câștigat, în 1979, echivalentul de atunci al titlului de „Miss România”. Cântăreața de muzică populară a ocupat locul 1 la primul concurs de frumuseţe feminină din România, desfășurat după o pauză de mai bine de 40 de ani, sub deviza „Muncă, Tinereţe, Frumuseţe”.

Probabil că vă întrebați ce face acum îndrăgita artista, în vreme de pandemie, când toată activitatea breslei ei a fost afectată. Ea a mărturisit că nu-i este deloc ușor după ce a rămas fără venituri.

Ni s-a spus să ne recalificăm. La vârsta asta este greu. Noroc că am mai avut și alte rezerve. Trăim cu 75% din salariu (șomaj tehnic) și pensie. Am firmă de evenimente. Angajatul meu primește șomaj tehnic, dar eu cu ce mă întrețin? Care-i salariul meu? Nu am un venit pe firma respectivă și am făcut înscrieri pentru a primi ajutor, dar nu a venit. Probabil se dau tacit. Nici de la Credidam nu primim cine știe ce, deși noi am avut și pe pandemie filmări, dar și radiourile au mers și ne-au difuzat. Luăm câte 20 lei, 50 lei, 200 lei de la Credidam. Înainte primeam în jur de 35- 40 de milioane de lei vechi la fiecare jumătate de an sau la an, dar acum dacă primim în jur de 1.000 lei pe an!”, a declarat artista pentru impact.ro.

Un lucru este cert însă: îndrăgita artistă are senzațional cei 63 de ani ai săi și parcă a reușit să păcălească timpul. ”Secretul frumuseții”, spune ea, îl reprezintă cei trei nepoți care o fac zilnic fericită!