Living

Cum arată casa de peste 20.000.000 de dolari în care locuiește Shaquille O'Neal. FOTO + VIDEO

raluca.oprea
March 8, 2020 15:08 PM

Shaquille O’Neal este unul dintre cele mai mari nume din istoria baschetului american. De-a lungul carierei sale pline de succes în NBA, el a reuşit să adune o avere considerabilă şi este deţinătorul unei case extrem de impunătoare în statul american Florida.

Cum arată casa de zeci de milioane de dolari a lui Shaquille O’Neal

În 1993, Shaquille O’Neal cheltuia 4 milioane de dolari pe un conac aflat în apropiere de oraşul Orlando. Valoarea proprietăţii a crescut imens de atunci, iar acum vila super-luxoasă a fostului star NBA a ajuns să fie estimată undeva în jurul a 22 de milioane de dolari.

Proprietatea însumează circa 12.000 de metri pătraţi şi are 12 dormitoare, dar şi o sală cu un teren de baschet şi un garaj imens, în stil showroom, unde se află 17 maşini. Vila dispune de o piscină de 30 de metri şi este situată pe malul unui lac, având şi ponton.

Casa lui Shaquille O’Neal se află într-o zonă exclusivistă, unde se află terenuri de golf şi dispune de o privelişte extraordinară.

Pe exterior, casa are culoarea albă şi un acoperiş albastru, iar în interior se mai pot găsi mobilier din lemn masiv, podele de marmură, un dormitor imens cu vedere la lac, o sală de mese în care pot încăpea 16 oameni, o mini-sală de cinema, un studio de înregistări şi o cameră pentru jocuri. (Vezi imagini în Galeria Foto).

În curte, există o cascadă artificială care se varsă în piscină, un spaţiu generos pentru grătar, un foişor şi mult spaţiu verde.

Anul trecut, vila a fost scoasă la vânzare, dar se pare că nu au fost prea mulţi oameni dispuşi să cheltuiasacă o avere pe această locuinţă.

Cine este Shaquille O’Neal

Shaquille O’Neal este un fost baschetbalist american, care a activat în NBA între 1992 şi 2011. A făcut parte şi din echipa naţională de baschet a SUA cu care a reuşit să iasă campion olimpic şi mondial. Este privit ca unul dintre cei mai buni jucători din istoria acestui sport, el având mai multe titluri de campion NBA, dar şi o mulţime de trofee individuale.

După încheierea carierei de baschetbalist, el a devenit om de afaceri, dar şi o personalitate media foarte populară în State. Pe lângă asta, a jucat în câteva filme şi a oferit vocea mai multor personaje de desene animate. El ar avea o avere estimată la 400 de milioane de dolari.

foto:theagencyre.com