Living

Cum arată casa lui Giorgio Armani, celebrul designer de modă italian!

andreea voicu
May 15, 2019 14:58 PM

Giorgio Armani, celebrul creator de modă italian, a ajuns la veritabila vârstă de 84 de ani, dar continuă să trăiască pe picior mare, așa cum a făcut-o toată viața. Caracterizat ca fiind un aristrocrat al modei italiene și un tip care iubește luxul, Giorgio Armani locuiește într-o vilă impresionantă, în Saint Tropez, Franța.

Pe aceeasi temaCei mai renumiți designeri din lumea modei! Iată cele mai mari 10 nume!

Designerul deține tablouri de o valoare inestimabilă, dar și mai multe iahturi de lux, printre care cel mai mare fiind ‘Main’. Adevărul e că își permite, ținând cont de faptul cât produc anual magazinele sale din întreaga lume. Averea lui Giorgio Armani este estimată la 8 miliarde de dolari.

Cum arată casa lui Giorgio Armani, celebrul designer de modă italian!

Având zece case în diferite colțuri ale lumii, designerul știe cum să producă bani pe bandă rulantă. Cea mai mare vilă lui Giorgio Armani valorează 6 miliarde de dolari și este situată în Franța.

Cine nu ar fi invidios? Casa cuprinde 10 camere spațioase, lift, jacuzzi, sală de gimnastică, ecran ca la cinema, dar și un bar imens cu vedere spre piscina vilei, acolo unde creatorul de modă își primește oaspeții. În interiorul casei se regăsesc mai multe tablouri cu o valoare imensă. De asemenea, Giorgio Armani are și propriul iaht.

Iahtul are 65 de metri și se numește Main. El este ancorat ca o vilă plutitoare în portul italian La Spezia. Se spune că Main este versiunea acvatică a celebrei estetici minimaliste a lui Armani. Main este cea mai scumpă casă de pe apă.

Iahtul Main a fost construit in 30 de luni, in prestigiosul santier naval italian Codecasa, si a costat peste 60 de milioane de dolari. ‘Mai mult decat un magazin. M-a costat tot ce am strans dupa o viata de munca’, a mărturisit Giorgio Armani.

‘Costurile întreținere și de funcționare sunt enorme. Când hotărăști să ai un vas ca acesta, o mie de euro nu fac nimic, sunt doar o picătură într-o găleată. Am nevoie să mă închid în propria mea lume. Vasul este un refugiu’, mai admitea el, într-un interviu pentru La Reppublica.

Colecțiile lui Giorgio Armani au revoluționat lumea modei și au devenit astăzi un simbol al bunului gust. Giorgio Armani a devenit celebru pentru linia simplă și elegantă a costumelor bărbătești pe care le crează. Casa de modă a lui Giorgio Armani vinde în toată lumea produse de lux. De la haine la ceasuri, bijuterii, pantofi, cosmetice și interioare pentru case. Printre cele mai mari mărci se numără Armani Collezioni, Giorgio Armani, Emporio Armani, Armani Jeans, Armani Exchange, Armani Junior şi Armani Casa.

Giorgio Armani a avut o copilărie marcată de sărăcie

Giorgio Armani s-a născut pe 11 iulie 1934, la Piacenza, dintr-o familie cu venituri modeste. El a crescut alături de fratele său mai mare, Sergio, și sora mai mică, Rosanna, cea care avea să îl întroducă în extravaganta şi uluitoarea lume a designului vestimentar, mult mai târziu. A avut o copilărie marcată de sărăcie și a muncit din greu pentru a strânge averea pe care o are deține acum.

Giorgio Armani a studiat prima dată la școala publică locală și avea o pasiune pentru teatru și cinema. Apoi a fost admis la Liceo Scientifico Respighi, tot din Piacenza, după care a studiat medicina, dar a renunțat rapid. S-a îndreptat spre arta fotografică şi mai apoi spre modă.

Giorgio Armani a lucrat vreme de şapte ani la departamentul vestimentar al magazinului general Le Rinascente. Din 1961 până în 1970 a lucrat ca designer al casei de modă Nino Cerruti, iar în 1974 şi-a deschis, împreună cu Sergio Galiotti, propria casă de modă, Armani. Succesul a venit rapid, iar creaţiile sale s-au vândut în timp record.  Renumele designerului italian, supranumit „Il Maestro”, a căpătat rapid o faimă greu de egalat.

Sursa: harpersbazaar.ro.