Living

Cum arată și cât costă cele mai scumpe inele de logodnă din lume

raluca.oprea
February 13, 2020 09:00 AM

Orice viitoare mireasă îşi doreşte un inel de logodnă cât mai frumos şi cât mai preţios, iar în zilele noastre există multe opţiuni din care se poate alege. Există, însă, unele inele atât de scumpe încât doar un număr extrem de limitat de oameni şi le pot permite, iar femeile care le-au purtat se pot considera cu adevărat norocoase.

Cât a costat cel mai scump inel de logodnă din lume

Cel mai scump inel de logodnă vândut vreodată a costat 10 milioane de dolari şi a fost dăruit de către miliardarul James Packer cântăreţei Mariah Carey. Bijuteria marca Wilfredo Rosado este făcută din platină şi are un diamant de 35 de carate, care atrage toate privirile. Logodna dintre cei doi a durat în jur de şapte luni şi nu au mai apucat să se căsătorească. După despărţire, Mariah Carey a rămas cu inelul, iar ulterior l-a vândut.

Inelul de logodnă al cântăreţei Mariah Carey

9,5 milioane de dolari costă şi un inel de logodnă Blue Diamond de la Bvlgari. Piesa de rezistenţă a acestei bijuterii o constituie diamantul albastru, o piatră preţioasă foarte rară. La nivel mondial, mai puţin de 1% dintre diamantele extrase din mine au această culoare. Inelul respectiv a fost achiziţionat la o licitaţie de bijutierul englez Lawrence Gaff.

Inelul Blue Diamond de la Bvlgari

Vedetele cu inele de logodnă de milioane de dolari

Celebra actriţă americană Elizabeth Taylor a purtat şi ea un inel de logodnă cu un preţ exorbitant. Vedeta a primit în anul 1968 inelul marca Krupp cu un diamant de 33 de carate, de la iubitul ei, Richard Burton. În 2011, după moartea acesteia, bijuteria a fost vândută cu 8,8 milioane de dolari, la o licitaţie.

Inel de logodnă Elizabeth Taylor

Kanye West nu s-a zgârcit la bani când a fost vorba să o ceară în căsătorie pe Kim Kardashian şi i-a oferit acesteia un inel de logodnă creaţie Lorraine Schwarz, cu o valoare estimată la 8 milioane de dolari. Ca o curiozitate, inelul cu diamant de 20 de carate are gravat pe el inscripţia Adidas, în cinstea colaborării dintre rapperul american şi compania de echipamente sportive.

Inelul dăruit de Kanye West lui Kim Kardashian

Un alt rapper celebru, Jay Z, şi-a răsfăţat viitoare soţie, cântăreaţa Beyonce, cu un inel de logodnă cu valoare estimată la 5 milioane de dolari. Este vorba tot de o creaţie Lorraine Schwartz, cu diamant de 12 carate.

Inelul de logodnă al lui Beyonce

Din acest top al inelelor scumpe nu putea să lipsească Paris Hilton, o amatoare de bijuterii şi obiecte de lux. Miliardarul grec Paris Latsis a cheltuit o avere pe inelul de logodnă pe care i l-a dăruit moştenitoarei imperiului Hilton, iar din păcate pentru el, relaţia nu a durat. Paris Hilton avea să vândă ulterior inelul contra sumei de 4,7 milioane de dolari şi să doneze banii victimelor uraganlui Katrina.

Inelul de logodnă al lui Paris Hilton

Printre vedetele care au avut inele de logodnă extrem de scumpe se mai numără Jennifer Lopez (inel în valoare de 4,5 milioane de dolari) Melania Trump (3 milioane de dolari), Catherine Zeta Jones (2,5 milioane de dolari) sau Angelina Jolie (1 milion de dolari).

Sursa fotografiilor: Pinterest.com