Fashion

Cum arătau și în ce s-au îmbrăcat vedetele la primele lor premii Oscar. Galerie FOTO

nicoleta.ionita
February 10, 2020 07:00 AM

Premiile Oscar reprezintă cel mai așteptat moment al anului în industria cinematografică. Vedetele se întrec în apariții care mai de care mai spectaculoase și așteaptă cu sufletul la gură decernarea mult râvnitelor statuete. Ținutele actorilor, dar mai ales ale actrițelor reprezintă fără îndoială unul dintre punctele de atracție ale serii. Dacă acum, pe covorul roșu vedetele ne încântă cu unele dintre cele mai spectaculoase creații ale celebrelor case de modă, în trecut, rochiile actrițelor nu erau nici pe departe la fel de impresionante.

Cum se îmbrăcau actrițele la Premiile Oscar acum 20 de ani

Premiile Oscar, cele mai prestigioase din cinematografie, au fost decernate pentru prima dată pe 16 mai 1929. Anual,  Academia Americană de Film acordă 24 de premii în cadrul acestei gale. Și pentru că este un eveniment de interes global, actorii încearcă să impresioneze prin ținutele pe care le poartă pe covorul roșu. Pentru unii dintre actorii nominalizați anul acesta, dar și în anii precedenți, primele apariții la Premiile Oscar au avut loc în urmă cu peste două decenii.

Renee Zellweger – 1999

În vârstă de 50 de ani, actrița americană și-a făcut prima dată apariția la Premiile Oscar în urmă cu 21 de ani. A purtat o rochie lungă din mătase, mulată pe corp, cu dantelă în partea de sus și cu ciucuri în partea de jos.

renee zellweger
Renee Zellweger la Premiile Oscar din 1999

Charlize Theron – 2000

La prima apariție pe covorul roșu, Charlize Theron a purtat o rochie portocalie, semnată Vera Wang. Se întâmpla cu 4 ani înainte ca actrița să câștige primul ei Oscar, pentru filmul ”Monster”.

charlize theron
Charlize Theron la Premiile Oscar din 2000

Nicole Kidman – 1991

Prima apariție a lui Nicole Kidman la Premiile Oscar a fost în 1991, când a venit alături de Tom Cruise, cu care era căsătorită atunci. În 2003, Kidman a câștigat primul Oscar, pentru filmul ”The Hours”.

nicole kidman

Angelina Jolie – 2000

Deși frumoasa actriță a ajuns pentru prima dată pe covorul roșu atunci când era doar un copil și a participat alături de tatăl său, Jon Voight, totuși prima prezență individuală la Premiile Oscar a fost în 2000, când a și primit premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar, în filmul ”Girl, Interrupted”.

Julia Roberts – 1990

În urmă cu 30 de ani, Julia Roberts pășea pentru prima dată pe covorul roșu, când a fost nominalizată pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar, în filmul ”Steel Magnolias”.

julia roberts

Scarlett Johansson – 2004

La prima participare la Premiile Oscar, superba actriță a purtat o rochie verde, semnată Alberta Ferretti.

scarlett johansson
Scarlett Johansson la Premiile Oscar din 2004

Reese Witherspoon – 2002

Prestația din ”Legally Blonde” a adus-o pe Reese Witherspoon pe covorul roșu în 2002, dar de-abia după 4 ani a reușit să câștige Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță, în filmul ”Walk The Line”.

Jennifer Lopez – 1997

Vedeta a participat pentru prima dată la Premiile Oscar în 1997, în același an în care a început să devină cunoscută ca și actriță, datorită rolului său din filmul ”Selena”.

Jennifer Lopez la Premiile Oscar 1997

Kate Winslet – 1996

Cu doi ani înainte ca filmul Titanic să capteze întreaga atenție și să devină nominalizat la 14 premii Oscar, dintre care a câștigat 11, Kate Winslet a ajuns pe covorul roșu, datorită filmului ”Sense and Sensibility”. Actrița și-a făcut apariția îmbrăcată într-o rochie de culoare roz, semnată Vivienne Westwood.

Gwyneth Paltrow – 1994

Actrița a câștigat primul Oscar în 1999, dar a apărut pe covorul roșu pentru prima dată în 1994.

Jennifer Aniston – 2006

În urmă cu 14 ani, la prima apariție la Premiile Oscar, Jennifer Aniston a purtat o rochie de gală neagră, de la Rochas, la care a asortat bijuterii Bulgari.

Emma Stone – 2012

La prima apariție în cadrul Premiilor Academiei Americane de Film, actrița a purtat o rochie superbă, semnată Giambattista Valli. Cinci ani mai târziu, Emma Stone avea să câștige premiul pentru cea mai bună actriță, în filmul ”La La Land”.

emma stone

Și ținutele actorilor erau diferite în urmă cu două decenii

Brad Pitt – 1992

La un an după ce a impresionat în filmul ”Thelma & Louise”, Brad Pitt și-a făcut apariția la prestigioasa gală, alături de iubita sa de atunci, Juliette Lewis.

Leonardo DiCaprio – 1994

La doar 20 de ani, Leonardo DiCaprio a fost nominalizat pentru cel mai bun actor în rol secundar, în filmul ”What s Eating Gilbert Grape?” De-abia în 2016, DiCaprio avea să câștige primul Oscar, pentru prestația din filmul ”The Revenant”.

Hugh Grant – 1995

Ajuns la vârsta de 59 de ani, Hugh Grant a fost prezent pentru prima dată la Premiile Oscar în 1995. Și-a făcut apariția pe covorul roșu cu iubita sa de pe vremea aceea, Elizabeth Hurley.

Joaquin Phoenix – 2001

Actorul care a dat lovitura cu rolul magistral pe care îl interpretează în filmul ”Joker” a participat pentru prima dată la Premiile Oscar în 2001, când a fost nominalizat pentru cel mai bun actor în rol secundar, în filmul ”Gladiator”.

Joaquin Phoenix la Premiile Oscar 2001, alături de mama sa