Living

Cum faci față stresului, în funcție de zodie

alexandra dutu
April 23, 2018 19:25 PM

Stresul își pune amprenta pe oamenii din întreaga lume, fiecare dintre noi având modul propriu de a trece peste evenimentele tensionate.

Pe aceeasi temaCe zodii au cele mai lungi relații! Astrele îți aleg jumătatea

Ceea ce nu știați este că modul în care acționăm ne este influențat de astre.

Iată cum ne înfluențează zodia în care ne-am născut abilitățile de manageriere a stresului:

Berbec – nativii aceste zodii sunt guvernați de planeta Marte, fiind firi energice și de acțiune. La persoanele născute în acest semn zodiacal, stresul își poate pune amprenta asupra organismului lor. Atunci când stresul le dă bătăi, obișnuiesc să se detensioneze rozându-și unghiile sau trosnindu-și degetele. Își maschează anxietatea pentru a-și păstra reputația de persoane puternice și stăpâne pe sine. Pentru a scăpa de stres, poți face sport. Kikboxingul sau yoga îi pot ajuta pe Berbeci să-și regăsească calmul și să restabilească echilibrul între minte și suflet.

Taur – persoanele născute în acest semn zodiacal preferă să lucreze încet și metodic, nu le place munca sub presiune. Urăsc să fie grăbiți și de obicei reacționează cu încăpățânare. Pentru a scăpa de stres, de obicei, își stabilesc o nouă rutină, mai distractivă: se trezesc mai devreme cu o oră pentru a avea timp să-și citească ziarul sau să-și bea cafeaua în liniște.

Gemeni – nu prea știu să facă față stresului! Internațilează tot ce li se întâmplă. Când tensiunea le cuprinde întreaga ființă, încearcă să se destindă cu ajutorul muzicii. De asemenea, ar putea apela cu încredere la un prieten sau un psiholog, care să-i asculte și să-i ajute să-și gestioneze emoțiile negative.

Rac – nativii acestui semn zodiacal sunt extrem de sensibili. Guvernați de lună, Racii merg pe intuiție și obișnuiesc să se retragă în atmosfera domestică protectivă. Solitudinea este arma lor secretă. Și-ar putea canaliza energia introspectivă, precum scrisul într-un jurnal.

Leu – plânsul e secretul care-i ajută pe nativii Leu să facă față stresului! Vor aștepta momentul în care vor rămâne singuri și apoi lacrimile vor curge râuri-râuri. Au nevoie să facă ceva pentru a se dentensiona imediat și intens, însă odară ce au dat afară emoțiile negative, vor putea să se concentreze pe găsirea soluției potrivite. Dansul sau cititul – soluțiile perfecte pentru un Leu pentru a scăpa de stres.

Fecioară – persoanele născute în acest semn zodiacal sunt perfecționiste și vor să rezolve problemele fără a cere ajutorul nimănui. Sunt extrem de critici cu ei înșiși. Pentru a te destinde, găsește o cafenea drăguță unde poți merge și sta singură pentru o oră și a-ți savura cafeaua în liniște.

Balanță – preferă să ceară mereu ajutorul, mai ales dacă există cineva care le poate oferi soluția minune. Evaluează mereu opțiunile persoanelor apropiate și felul în care aceștia îi pot ajuta. Pentru a scăpa de stres, și-ar putea canaliza creativitatea în găsirea unor mecanisme de coping. Pictura – hobby-ul perfect care te scapă de stres!

Scorpion – nativii acestui semn zodiacal sunt hiper-sensibili. Nu le place să vorbească apropiaților despre anxietățile lor sau greutățile prin care trec. Scorpionii pot ajunge să-și facă mai mult rău. O porție de plâns înainte ca lucrurile să o ia razna, e binevenită. Nu te mai simți rușinat sau slab din cauza lucrurilor prin care treci.

Săgetător – preferă să detensioneze atmosfera cu glume, fosolind râsul ca principală armă împotriva stresului. Nativii acestei zodii preferă de multe ori să evadeze câteva zile din oraș și să călătorească atunci când se simt stresați.

Capricorn – persoanele născute în acest semn zodiacal sunt maeștri atunci când vine vorba de stres. Deși pot fi nervoși sau anxioși la început, după ce se obișnuiesc cu ideea găsesc mereu soluția perfectă. Le place să delege sarcini și asta îi ajută să scape și de stresul aferent.

Vărsător – tinde să-și creeze propriile motive de stres, fiind cei mai stresați nativi din zodiac. Deși par că se disociază și detașează de elementul stresor, Vărsătorii au dificultăți în gestionarea emoțiilor interne. Cunoașterea de oameni noi și ieșirea din zona de comfort îi poate face pe Vărsători să scape de stres.

Pești – gestionează foarte bine situațiile stresante. Sunt intuitivi și se bazează pe instinct. Își folosesc imaginația și încearcă să-și regăsească comfortul prin distanțarea de sursa stresului. Alimentația sănătoasă, somnul nocturin și consumul de apă – secretul care-i poate ajuta pe Pești să treacă mai ușor peste situațiile stresante.