Fashion

Cum își explică stilul elevii de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, din București? Nu se uită la bani când vine vorba de ținute!

nicoleta.ispasescu
May 21, 2018 15:42 PM

Colegiul Național Gheorghe Lazăr este unul dintre cele mai bune licee din București și din țară, care a format de-a lungul timpului valorile României.

Liceul nu stă bine doar la capitolul învățătură și educație, ci și la stil. După declarațiile și întrebările lor, am putea spune că elevii au și ore despre fashion, socotind după întrebările mature și de specialitate pe care le-au adresat Ralucăi Bădulescu și lui Maurice Munteanu.

Elevii se caracterizează ei înșiși ca fiind cool și „pe trend”, motiv pentru care au organizat o întâlnire cu jurații emisiunii lor preferate, „Bravo, stil”. Primirea celor doi a fost una de senzație: i-au aplaudat și le-au cântat imnul emisiunii.

Am vorbit cu trei dintre cele mai fashioniste eleve despre ce înseamnă stilul pentru ele și cum reușesc să se mențină la curent cu tendințele actuale.

„Da. (tot timpul sunt preocupată) Și chiar vreau să urmez și mai departe ceva în modă, în străinătate. Eu mă gândesc mai mult la cum mă îmbrac și așa și mă regăsesc în ce îmi aleg. Îmi place că mai nou toată lumea începe așa să își găsească stilul și fiecare aduce ceva nou și nu e toată lumea îmbrăcată la fel”.

„Noi suntem un liceu foarte cool și l-am mai avut invitat și pe Cătălin Botezatu și ne-a inspirat și ne-a plăcut atât de mult, încât am zis să facem o continuare și să îi aducem și pe ceilalți doi jurați pe care noi îi îndrăgim foarte foarte tare și care ne inspiră. Noi suntem obsedați de „Bravo, ai stil”. Suntem niște împătimiți și toată lumea a fost foarte entuziasmată de idee și chiar mă bucur că am reușit să-i fac să se simtă bine, ca acasă”.

„Mă duc pe la Zara, Bershka, H&M…mai am și haine de brand, dar nu vreau să fac o prioritate din asta, adică nu vreau să îmi definesc stilul doar prin haine de brand și scumpe. Am observat foarte multe persoane de vârsta mea care se afirmă doar prin hainele de firmă și așa și uneori nu sunt nici măcar bine combinate, pur și simplu le pun ca să arate ei că au bani, că știu haine de brand”.

Elevele ne-au mărturisit că sunt foarte încântate de căldura și sinceritatea cu care le-au vorbit cei doi jurați și ne-au spus ce au învățat cel mai mult din această întâlnire.

„Că e cel mai bine să port ceva care îmi place și să mă simt bine cum arăt”.

„Am învățat că fiecare persoană  trebuie să aibă un stil propriu, să nu ne lăsăm influențați neapărat de anumiți oameni și să încercăm să îmbinăm și personalitatea noastră cu hainele și să încercăm cât mai mult să fim noi și să purtăm haine care să ne reprezinte”.

„Sunt foarte încântată că au venit la noi Maurice și Raluca și chiar mi se par niște oameni foarte inspiraționali și calzi în același timp. Pe mine m-au surprins, pentru că de obicei se spune că la TV și pe sticlă e mult mai diferit de cum e în realitate, dar chiar mi s-au părut că sunt la fel de mișto precum sunt la TV. M-au inspirat într-un fel…să urmăresc ce vreau în viață și chiar dacă poate, să zicem, nu e atât de ofertant la prima vedere, poate să mă duc spre un viitor frumos, de care să fiu mândră. Stilul e mai mult atitudine și da, e vorba și despre haine, dar trebuie să știi și cum să te porți ca persoană, să fii o persoană bună cu celelalte, să emani și prin felul tău de a fi atitudine și stil. Stilul te urmărește și stilul îți deschide porți, face prime impresii, care sunt foarte importante”.