Fashion

Cum poţi purta maleta în iarna aceasta pentru ţinute stylish

irina.letitia
January 12, 2020 00:14 AM

In sezonul rece, o ţinută perfectă reuşeşte să combine cu succes factorul stylish cu o altă componentă esenţială, confortul. De aceea, maleta este piesa cea mai practică în această perioadă şi suficient de versatilă încât să contribuie la alcătuirea unor ţinute de efect. Iată cum o poţi purta iarna aceasta!

Cum poţi purta maleta în iarna aceasta pentru ţinute stylish

Incă o dată, vorbim despre o piesă esenţială în garderoba feminină (şi în cea masculină). Purtată iniţial de clasa muncitoare din secolul al 19-lea, maleta (sau mai româneşte, helanca) este o bluză mulată pe corp, cu guler pe gât, cunoascută pentru beneficiile sale: practică şi conforabilă.

De-a lungul timpului, această piesă basic şi-a câştigat o adevărată reputaţie, devenind un fashion icon al vestimentaţiei – la care au contribuit consistent şi celebrităţi precum Jayne Mansfield şi Audrey Hepburn, transformând-o chiar într-o piesă glam. O

Astăzi, maleta este poate cel mai des întâlnită bluză, fiind uşor de purtat mai bine de jumătate din an. Cu o alură effortless, ea poate fi purtată ca atare sau în combinaţii inedite, într-un layering de efect. O poartă absolut toată lumea, iar vedetele o adoră, oferindu-ne exemple de outfit-uri smart & chic.

Victoria Beckham primăvară/vară 2020
Victoria Beckham primăvară/vară 2020

 

Dacă în varianta simplă, bluza pe gât este cât se poate de uşor de folosit, îţi propunem câteva variante de asociere în suprapuneri interesante.  Una din variantele preferate atât de designeri, cât şi de vedete este combinaţia maletă şi costum de damă. Purtată sub sacou, îţi oferă un aer mai puţin oficial, faţă de o cămaşă office.  Te poţi inspira din propunerile Victoria Beckham pentru sezonul următor şi să le porţi pe amândouă: o maletă sub cămăşă şi deasupra, costumul preferat. Vei avea un vibe al anilor 70 foarte cool!

O altă variantă adorată în ultimii ani este cea de maletă şi rochie în bretele subţiri, cel mai des o rochie tip furou –  clasica slip dress.  Astfel, o piesă estivală sau de seară se poate transforma perfect într-o ţinută de zi, de iarnă. Poartă rochia – furou sau alt model fără mâneci – cu o maletă pe dedesubt, o centură în talie şi o pereche de ghete joase, tip army.

Loewe toamnă/iarnă 2019
Loewe toamnă/iarnă 2019

 

O maletă într-o culoare puternică poate fi piesa de rezistenţă a ţinutei tale, mai ales dacă alegi nuanţe neutre în rest. O vestă structurată, o pereche de pantaloni evazaţi şi nişte mânuşi elegante, din piele, lungi sunt o opţiune perfectă, mai ales dacă alegi un palton cu mânecă 3/4.

Gucci primăvară/vară 2020
Gucci primăvară/vară 2020

 

Descoperă în galeria foto alte ţinute ce îţi vor servi drept inspiraţie şi o selecţie de malete atemporale!