General

Cum poți să ai un zâmbet irezistibil?

maria.apostol
May 26, 2021 14:03 PM

Zâmbetul frumos și strălucitor este primul aspect pe care îl remarcăm atunci când vorbim cu persoanele din jurul nostru. Mai mult decât atât, un zâmbet irezistibil te poate ajuta să faci o primă impresie extraordinară, să ai mai multă încredere în propria persoană și să te simți confortabil în orice context social. Stomatologia din ziua de astăzi vine în ajutorul nostru și ne pune la dispoziție mai multe tipuri de tratamente și manopere de lucru, care ne oferă un zâmbet perfect. Iată câteva dintre opțiunile pe care le poți alege pentru a te asigura că zâmbetul tău este irezistibil atât în concediul de vara aceasta, cât și mult timp după ce acesta se va încheia.

Coroanele dentare

Coroanele dentare oferă o mulțime de avantaje tuturor celor care aleg să își îmbunătățească aspectul estetic al danturii și să își recapete funcționalitatea completă a acesteia. Coroanele dentare sunt recomandate de către medicii stomatologi atunci când dinții deteriorați au nevoie să fie înveliți complet pentru a-și recăpăta forma, estetica și funcționalitatea. De asemenea, coroanele dentare se folosesc și pentru a fi atașate peste implanturile dentare, pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă. Coroanele dentare realizate în ziua de astăzi sunt confecționate din materiale perfect compatibile cu organismul uman, cu o culoare foarte asemănătoare dinților naturali.

Este foarte bine să știi că, în ziua de astăzi, tehnologia utilizată de către medicii stomatologi te ajută să obții zâmbetul perfect într-un timp mult mai scurt decât ai putea crede. O coroană dentară realizată digital, cu ajutorul unei aparaturi performante, poate fi gata în doar o oră. Astfel, după o singură vizită în cabinetul medicului stomatolog poți să pleci acasă cu zâmbetul pe buze.

Fațete dentare

Coroanele dentare se folosesc pentru a înveli întreaga suprafața a dintelui, dar dacă ai nevoie să refaci o singură suprafață a dintelui atunci tot de o coroană dentară ai nevoie? Nu, pentru a-ți îmbunătăți aspectul estetic al dinților poți alege fațetele dentare. Acestea sunt, de fapt, niște pelicule fine de ceramică, foarte rezistente, ce se lipesc pe suprafața dinților naturali cu ajutorul unei substanțe speciale.

Fațetele dentare sunt recomandate de către medicii stomatologi atunci când te confrunți cu probleme de estetică. Așadar, fațetele dentare pot fi o soluție potrivită atât pentru cei care se confruntă cu imperfecțiuni de culoare, cât și pentru cei care au dinții zgâriați, ușor fisurați sau care au strungăreață (diastemă). Nici pentru obținerea zâmbetului perfect cu ajutorul fațetelor dentare nu trebuie să aștepți mult. Pentru realizarea acestora se poate utiliza aceeași aparatură digitală utilizată pentru coroanele dentare, astfel într-o singură vizită la medicul stomatolog îți poți pregăti zâmbetul pentru vacanță.

Albirea dentară

Atunci când vorbim despre serviciile stomatologice care te ajută să obții un zâmbet irezistibil, nu putem să nu amintim albirea dentară. Aceasta îți oferă o dantură impecabilă, cu o culoare naturală și cu o strălucire de invidiat. Conform WebMd, o albire dentară profesională realizată de către un medic stomatolog, în cabinetul de medicină dentară, este o soluție sigură, care te ajută să obții mai repede rezultatul dorit, în comparație cu produsele de albire dentară pe care le folosești acasă.

Ca orice alt serviciu stomatologic din ziua de astăzi, și albirea dentară este realizată cu ajutorul unei aparaturi moderne. Astfel, după o singură vizită la stomatolog te bucuri de o dantură perfectă, chiar și de 6 ori mai albă, care te va face să nu te poți opri din zâmbit.

Vizitele regulate la medicul stomatolog

Deși estetica danturii este extrem de importantă, sănătatea acesteia primează. Astfel, orice zâmbet irezistibil este, în primul rând, un zâmbet sănătos. Pentru a te asigura că frumusețea zâmbetului tău nu este umbrită de diferite consecințe ale afecțiunilor dentare netratate la timp, este foarte important să nu neglijezi vizitele regulate la medicul dentist.

Știai că vizitele la dentist sunt recomandate la fiecare 6 luni? Medicii stomatologi ne recomandă aceste controale regulate de cel puțin două ori pe an pentru a putea observa din timp apariția primelor semne ale afecțiunilor dentare și pentru a le trata din timp, atunci când este mult mai ușor și mai puțin costisitor. De asemenea, în cadrul unor astfel de vizite se recomandă să realizezi o igienizare profesională a danturii sau măcar un detartraj dentar, deoarece acestea te ajută să îndepărtezi complet placa bacteriană și tartrul de pe suprafața dinților, principalele cauze ale apariției afecțiunilor orale.

Igiena orală corect realizată

Deși nu reprezintă un serviciu stomatologic oferit de către un medic dentist, igiena orală corectă reprezintă primul pas pe care îl poți face către obținerea zâmbetului irezistibil. Periajul dinților de cel puțin două ori pe zi timp de 2 minute, dar și utilizarea apei de gură și a aței dentare reprezintă acele mici detalii care îți garantează un zâmbet sănătos și frumos, irezistibil în orice context social.

Foto: Unsplash