News

Cum s-a desfășurat ziua de naștere a Reginei Elisabeta a II-a

andreea voicu
June 14, 2020 16:34 PM

Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a împlinit pe 21 aprilie vârsta de 94 de ani, însă data oficială când își sărbătorește ziua de naștere este 14 iunie.

Pe aceeasi temaAverea Reginei Elisabeta a-II-a: cât va moșteni primul copil al lui Meghan Markle și Prințul Harry

Regina Elisabeta a II-a și-a sărbătorit ziua de naștere prin convorbiri pe o platformă online cu familia și cei apropiați.

Anul acesta, din cauza epidemiei de coronavirus, tradiționala paradă militară Trooping the Colour s-a desfășurat într-un cadru restrâns.

„Va avea loc o ceremonie mică, militară, la Castelul Windsor pentru a marca ziua de naștere a Reginei Elisabeta.”, a declarat un oficial al Palatului Buckingham pentru publicația People.

Ceremonia a fost organizată la Palatul Windsor, acolo unde suverana s-a izolat de luni bune, alături de soțul ei, Prințul Philip. Militarii din Garda Regală au defilat prin faţa sărbătoritei.

Parada Trooping the Colour marchează zilele de naștere ale Monarhilor britanici de peste 250 de ani, fără a conta când au fost aceștia născuți, având loc în iunie. Deci, Regina Elisabeta are parte de două evenimente, ținând cont că ea este născută pe 21 aprilie.